Koronavirüs tedbirlerine aykırı olarak düzenlediği düğünle gündeme gelen AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Skandal düğünle gündeme gelen Cemil Yaman'a AKP'de yeni görev

Covid-19 salgınının etkileri devam ederken oğluna yaptığı bin 500 kişilik 'nikâh töreni' nedeniyle eleştirilen AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, bu kez de yeni bir görevlendirme ile gündemde.

Aykırı'da yer alan habere göre, AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, salgın yasaklarına uyulmaması nedeniyle tepki çeken düğün sonrasında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Mehmet Özhaseki'nin yardımcısı olarak görev yapacak olan Yaman, AKP'li belediyelerle genel merkez arasında kurulacak koordinasyon, aday belirleme ve başkan adaylarını genel başkana sunma süreçlerinde aktif rol oynayacak.

NE OLMUŞTU?

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman'ın geçtiğimiz ay oğluna yaptığı düğün, koronavirüs tedbirlerine uyulmaması nedeniyle sosyal medyada büyük tepki çekmişti. AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın oğlunun nikâh törenine katılanların sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflarda, mesafe kuralına uyulmadığı ve yasağa rağmen yiyecek içecek ikramı yapıldığı görülmüştü.

Törende gelin ve damada takı takılmasına yönelik yasak da ihlal edilmişti. 24 Haziran’da yayınlanan “Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler” başlılı genelgede, “Düğünlerde karşılama, uğurlama ve takı merasiminde tokalaşma ya da kucaklama/sarılma yapılmayacak, mesafe korunacak. Takı merasimi, hediyelerin düğün mekânının uygun bir yerinde bulundurulacak sandık vb. bir toplama kutusuna konulması şeklinde yapılacak. Toplu fotoğraf çekimleri yapılmayacak” denilmişti.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, koronavirüs tedbirlerini hiçe sayarak yapılan AKP’li vekilin düğünü hakkında kendisini eleştirenlere skandal bir cevap vermişti. Yavuz, “. Kendini savunma imkanı bulunmayan insanları kamu oyunun önüne atan ve suçlu ilan eden zihniyet engellidir” demişti.