İstanbul'da yaşayan Feyza ve Evren Kılıçoğlu çifti SMA Tip 1 hastası 10 aylık oğulları Tuna için destek bekliyor. Baba Kılıçoğlu, “Tuna için elele” kampanyasına bağış yapılması yönünde çağrı yaptı

SMA’lı Tuna bebek destek bekliyor

İlayda KAYA 

2022 yılında dünyaya gelen Tuna Kılıçoğlu, SMA Tip1  hastalığıyla mücadele ediyor. Aile, 1 milyon 800 bin dolar masrafı olan tedavi için “Tuna için elele” kampanyasına destek çağrısı yaptı. Baba Evren Kılıçoğlu “Son 5 gündür bağış azaldı. Biz, herkesin destek olmasını istiyoruz” dedi.

Baba Kılıçoğlu, BirGün’e yaptığı açıklamada, Tuna’nın sağlıksal durumunu paylaşarak şunları söyledi:

“Tuna, İstanbul’da yeni doğan taramasında tespit edilen ilk bebeklerden biri oldu. 20’nci günden itibaren erken müdahale edildi. İlaç tedavisi aldı. Bu ilaçla hastalığının ilerlemesini durdurmaya çalıştık. Fakat zaman geçtikçe hastalığının özellikle kas hareketleri bakımından zayıflık hali ortaya çıkmaya başladı. Böyle olunca yurtdışındaki gen tedavisi almamız gerektiğine karar verdik. Kampanyayı nisan ayı itibarıyla başlattık.”

"DOLAR KURUNDAKİ ARTIŞ BİZİ ENDİŞELENDİRİYOR"

Valilik izniyle başlatılan “Tuna İçin El Ele” kampanyasından da bahseden baba Evren Kılıçoğlu, “1 milyon 800 bin dolar toplanması gerekiyor. Kampanyada 25’inci gündeyiz. Yüzde 30’u toplandı. Kampanyanın ilk sıcaklığıyla güzel ilerledik. Fakat son 5 gündür bir yavaşlama var. Seçimden sonra dolar kurundaki artış durumu da bizi endişelendiriyor. O sebeple bir an önce bağışın toplanmasını ve Tuna’nın  tedavisinin başlamasını istiyoruz" dedi. Tuna bebeğin ihtiyacı olan tedavinin Türkiye’de bulunmadığını da kaydeden Kılıçoğlu, “Zolgensma gen tedavisi dünyada 50’ye yakın ülkede uygulanıyor. Kendisini ispatlamış bir tedavidir ve bu bir sosyal güvenlik açığıdır. Ülkemize gelmesi gerekiyor” diye konuştu.