Dün akşam saatlerinde Hükümet İstifa pankartları sebebiyle iki SOL Parti üyesinin gözaltına alınmasının ardından bugün de iki parti üyesi daha cumhurbaşkanına hakaretten ifadeye çağrıldı. SOL Parti baskılara karşı; "Susturamayacaksınız, göreceksiniz bu ülkenin onurlu ve cesur insanları var" dedi.

SOL Parti'den 'Hükümet İstifa' pankartlarına gözaltı açıklaması: Bu ülkenin onurlu insanları var!

SOL Parti, gündeme saçılan iktidar mafya ilişkilerine karşı astığı pankartlarla hükümete istifa çağrısı yapmıştı. Polisin pankartları sökerek asanları gözaltına alması ve ifadeye çağırmasına karşı, SOL Parti bir açıklama yayınladı. Açıklamada; "Memleketi sizin köhne karanlığınıza teslim etmeyecek gençleri, kadınları, emekçileri göreceksiniz!." denilerek baskılarla mücadele edileceği belirtildi.

SOL Parti Sancaktepe İlçe Örgütü Yöneticisi Ayhan Çelik ve Hidayet, Ana Sarıgazi Demokrasi Caddesi'nde "Sarayınız, Partiniz, Rejiminiz, Yandaşınız, Çeteniz, Tarikatınız Hepiniz Suçlusunuz. Artık Yeter. Hükümet İstifa" yazılı pankartı astıkları sırada terörle mücadele (TEM) polisleri tarafından gözaltına alınmıştı. Bugün de Kartal ve Üsküdar ilçe örgütü başkanları, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla ifadeye çağrıldı. SOL Parti, üyelerine yapılan baskıya karşı açıklama yaptı.

MEMLEKETİ KÖR KARANLIĞINIZA TESLİM ETMEYECEĞİZ

SOL Parti'den gözaltı ve ifadelere karşı yapılan açıklama ise şöyle:

"SUSTURAMAZSINIZ! GÖRECEKSİNİZ !
Açlığa, Zorbalığa, Karanlığa dur diyecek bu ülkenin ONURLU ve CESUR insanları var.

HÜKÜMET İSTİFA pankartı asan üyelerimizi gözaltına alıp, pankartları binalarımızdan söküp, hakaret soruşturması açıyorlar...Hopa’da Çay üreticilerinin karşısında binlerce polis dikilip, onlarca üreticiyi gözaltına alıyorlar...

Açlığa, sefalete mahkum ettikleri emekçileri baskı ve zorbalıkla susturmaya çalışıyorlar. Ortalığa saçılan mafya-çete kirli ilişkilerinin üzerini örtmek için herkesi susturmaya, yıldırmaya çalışıyorlar.

SOL Parti ülkenin dört bir yanında bu ülkenin ONURLU ve CESUR insanlarıyla omuz omuza verip bu karanlığa karşı sesini yükseltmeye devam edecek.

Göreceksiniz ! Okulda ya da tarlada; fabrikada ya da sokakta hayatın her yerinde karşınıza dikilen ONURLU ve CESUR insanları göreceksiniz! Memleketi sizin köhne karanlığınıza teslim etmeyecek gençleri, kadınları, emekçileri göreceksiniz!"