SOL Parti, fahiş elektrik zamlarına karşı düzenlediği protestolara Mersin'de devam etti. "Bu faturaları kabul etmeyin, alışmayın" çağrısı yapılan basın açıklamasını SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen okudu. Açıklamada, SOL Parti'nin zamların geri alınması için dava açacağı aktarıldı. Ayrıca, enerji şirketlerinin kamulaştırılması talebi de yinelendi.

SOL Parti’den Mersin'de elektrik zamlarına karşı protesto: Bu faturaları kabul etmeyin

HABER MERKEZİ

SOL Parti Mersin İl Örgütü, fahiş elektrik zamlarını protesto etmek için Mersin'de bir basın açıklaması düzenledi. Halka ait olanın geri alınması için mücadele çağrısı yapılan açıklamada, enerji şirketlerinin kamulaştırılması istendi.

SOL Parti, elektrik başta olmak üzere hemen her kalemde gelen fahiş zamlara yönelik protestolarını sürdürüyor. Bugün, Mersin'de bir araya gelen partililer, bir kez daha zamlar geri alınana kadar sokakta mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

"Zam zülüm yoksulluk işte AKP" sloganları atılan açıklamada, "Bu faturaları kabul etmeyin" çağrısı yapıldı.

'ZAMLAR GERİ ALINANA DEK MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen tarafından okunan basın açıklamasında, Gebze’de, İstanbul’un dört bir yanında hakları için direnen işçi sınıfının mücadelesi hatırlatıldı. "Hakları için direnen işçi sınıfına selamlarımızı gönderiyoruz" ifadelerini kullanan İşleyen, "Bu harami düzenin mezar kazıcıları olmak için ayağa kalkan işçi sınıfına, tüm ezilenlere bin selam olsun" dedi.

SOL Parti olarak zamların yapıldığı 1 Ocak’tan bugüne 50’nin üzerinde noktada sokaklarda,meydanlarda olduklarını hatırlatan İşleyen, "Herkes bilsin kibu zamlar geri alınana kadar sokakta mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

sol-parti-den-mersin-de-elektrik-zamlarina-karsi-protesto-mucadeleye-devam-edecegiz-976263-1.

'TÜKETTİĞİMİZ ELEKTRİĞİN FATURASINI DEĞİL PATRONLARA HARAÇ ÖDÜYORUZ'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en düşük tarifede aylık elektrik tüketiminin 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıldığını açıklamasını hatırlayan İşleyen, "Bu büyük bir aldatmacadır. İlk faturalarımız geldiğinde göreceğiz ki her birimizin faturası en az iki katına, üç katına, dört katına çıkacak. Biz bu aldatmacanın karşısında açık bir çağrı yapıyoruz bu zamları geri almak dışında başka bir seçeneğiniz yok, bu faturalar ödenemez. Bizler tükettiğimiz elektiriğin faturasını ödemiyoruz şirketlere patonlara haraç ödüyoruz" ifadelerini kullandı.

sol-parti-den-mersin-de-elektrik-zamlarina-karsi-protesto-mucadeleye-devam-edecegiz-976264-1.

'ZAMLARIN GERİ ALINMASI İÇİN DAVA AÇACAĞIZ'

Enerji şirketlerinin kamulaştırılması çağrısının bir kez daha yinelendiği açıklamada, SOL Parti'nin 24 Şubat'ta ilgili zamların geri alınması talebiyle dava açacağı kaydedildi.

"Bu faturaları kabul etmeyin, alışmayın mücadeleye katılın" ifadelerini kullanan İşleyen, şöyle devam etti: "Bu süreçte sokaklarda, meydanlarda, evleriniz önünde imza kampanyası düzenleyeceğiz. İmza kampanyasına güç verin. Birlikte olursak başarırız. Bu harami düzeni yıkarız."