SOL Parti heyeti, Bartın'ın Amasra ilçesinde patlamanın meydana geldiği maden ocağında incelemelerde bulundu. SOL Parti MYK Üyesi Mehmet Soğancı, "Bu katliamın sorumluları bu köhne düzenin devam ettiricileridir, kamu yöneticileridir, siyasi iktidardır" dedi.

SOL Parti heyeti, Bartın'da: Bu katliamın sorumluları siyasal iktidardır

SOL Parti heyeti, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi'ne ait dün meydana gelen patlamanın yaşandığı maden ocağında incelemelerde bulundu.

SOL Parti heyetinde MYK Üyesi Mehmet Soğancı, PM Üyesi Sercan Dede ve Enerji Çalışma Grubu Üyesi Doğukan Yurttaş yer aldı.

Mehmet Soğancı burada yaptığı açıklamada, "Bugün SOL Parti olarak öfkeliyiz. Yüreğimiz daralıyor, içimiz kan ağlıyor. Bartın'da katliamın yaşandığı noktadayız. Bizim esas canımızı sıkan bu madenci kazalarında bu katliama 'kaza' diyenlerdir, 'kader' diyenlerdir, 'bu işin fıtratında var' diyenlerdir, her katliamdan sonra sadece başsağlığı dileyenlerdir" ifadelerini kullandı.

"Öfkemiz çok büyük" diyen Soğancı, "Bu ülkede iş güvenliği tedbirlerini yeterince almayanlar bu katliamın sorumlularıdır. Bu ülkede emek örgütlerinin, meslek örgütlerinin, bilim insanlarının sözlerini dinlemeyenler bu katliamın sorumlularıdır. Bu katliamın sorumluları bu köhne düzenin devam ettiricileridir, kamu yöneticileridir, siyasi iktidardır."

"KATLİAMIN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

"SOL Parti olarak her zaman söyledik; bu ülke bu katliamları hak etmiyor" diyen Soğancı, şunları ifade etti:

"Burada kaybettiğimiz 41 canımızın aileleri yaşamlarını bir lokma için harcamış insanlar asla bu katliamları hak etmiyor. Ermenek'te, Soma'da, onlarca adını sayamayacağımız yerde kaybettiğimiz hiçbir canımız bu katliamları hak etmiyor. Sözümüzdür, söz vermek durumundayız; yeni bir ülke kurulunca bu katliamların asla esamesi okunmayacak. Bu ülkeye aydınlık bir düzenin gelmesi mutlaka ve mutlaka bizim ellerimizdir. Kaybettiğimiz bütün canlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ama bilsinler ki hep birlikte bir mücadele ve yeni bir Türkiye ile bu katliamlar durdurulabilir. Bartın Amasra'da bulunan bütün örgütlerimizdeki arkadaşlarımız ile birlikte bu katliamın sonuna kadar takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz."

"BU BİR KATLİAM, TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

sol-parti-heyeti-bartin-da-bu-katliamin-sorumlulari-siyasal-iktidardir-1075814-1.

SOL Parti Bartın İl Başkanı Adnan Soylu ve SOL Parti Amasra İlçe Başkanı İbrahim Güre, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi'nde incelemelerde bulundu.

Adnan Soylu ve İbrahim Güre, incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu.

İbrahim Güre, açıklamasında şunları söyledi: Madenci kardeşlerimiz yeraltındaki ilkel koşullarda can verdi. Amasra SOL Parti İlçe Örgütü olarak dün gece yarısından itibaren facianın olduğu bu alanda sabaha kadar bekledik. Yetkililerin de bu konuda açıklamaları oldu. En fazla tepki çeken açıklamayı da "Ölüm madencinin fıtratındadır" diyenler çekti. Ölüm madencinin fıtratında değildir. Ölüm alınmayan tedbirler yüzünden olmuştur. Bunun adına biz cinayet diyoruz. Sürecin takipçisi olduk, bundan sonra da takipçisi olacağız."

Adnan Soylu ise şunları ifade etti: "Biz şunu çok iyi biliyoruz ki bu bir katliam. Bu önlenebilir, önüne geçilebilir, alınacak tedbirlerle bertaraf edilebilecek bir durumdur. Bunu Türkiye'de daha önce defalarca kez yaşadık. Bölgemizde ilk defa yaşıyoruz. Bu işin peşini asla bırakmayacağız. Bu işin sorumlularının hesap vermesi boyutunda kamuoyu ile paylaşacağız.