SOL Parti İstanbul İl Örgütü, İBB Başkanı İmamoğlu hakkında verilen mahkumiyet kararı ardından halk iradesine sahip çıkmak için bugün Saraçhane’de gerçekleştirilecek buluşmaya katılacaklarını açıkladı.

SOL Parti İstanbul: Halk iradesine sahip çıkmak için bugün Saraçhane’de olacağız

SOL Parti İstanbul İl Örgütü, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hukuksuz karara karşı bugün Saraçhane’ye yapılan çağrıya destek verdi. Partiden yapılan açıklamada, “İstanbul halkının iradesini çalmaya çalışanlara karşı saat 16.00'da Saraçhane'de olacağız” dendi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, YSK üyelerine hakaret ettiği bahanesiyle açılan dava dün karara bağlandı. İmamoğlu hakkında hapis ve siyasi yasak kararı verildi. Karara karşı bugün saat 16:00’da Saraçhane’deki İBB binası önüne çağrı yapıldı.

Çağrıya destek veren SOL Parti İstanbul İl Örgütü, bugün Saraçhane’de olacaklarını açıkladı.

Partiden, “İstanbul halkının iradesini çalmaya çalışan saray rejimini bu memleketten silip atacağız! Biz göndereceğiz! Biz kazanacağız!” başlığı ile yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

İstanbul halkının yerel seçimlerdeki iradesini 6 Mayıs'ta YSK eli ile çalmaya çalışanlar, şimdi de hukuksuz bir mahkeme kararı ile aynı senaryoyu karşımıza getiriyor. Ekrem İmamoğlu hakkında verilen mahkumiyet ve siyaset yasağı kararı açık şekilde saray darbesidir.

Olağan şartlarda seçimleri kazanamayacağını anlayan saray iktidarı her türlü yola başvurmaktadır. Herkes bilsin ki ne yaparlarsa yapsınlar onlar kaybedecek, biz kazanacağız!

Bu karanlık iktidarın, kötülük imparatorluğunun çürümüş düzenini yıkacağız! Emekçi halkımızla, gençlerle, kadınlarla aydınlık geleceği, laik ve demokratik bir ülkeyi birlikte kuracağız!

İstanbul halkının iradesini çalmaya çalışanlara karşı saat 16.00'da Saraçhane'de olacağız.

Onlar kaybedecek, biz kazanacağız!

Biz kazanacağız!