SOL Parti İzmir İl Örgütü ölümlerinin yıl dönümünde Denizleri andı. Narlıdere Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen anmada konuşan SOL Parti MYK Üyesi Alper Taş, "Bu seçimler tarihsel bir seçim. Bu adeta bir referandum" dedi.

SOL Parti, İzmir'de Deniz'leri andı

BİRGÜN EGE

SOL Parti İzmir İl Örgütü, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın ölümlerinin yıl dönümünde İzmir Narlıdere’de Bağımsızlık Yürüyüşü gerçekleştirdi. “İşbirlikçi iktidarı gönderiyoruz” sloganıyla yapılan yürüyüş Narlıdere Semt Polikliniği önünde başlayarak, Narlıdere Demokrasi Meydanı'nda sona erdi.

SOL Parti'nin İzmir'deki en genç milletvekili adayı olan Gonca Yıldız, "20 yıldır biz gençlere sunulan, reva görülen şey geleceksizlik, işsizlik, yoksulluk. Bu ülkeden çalınan şeyler de sadece maddi değil, aynı zamanda biz gençlerin hayallerini çaldılar. Bize koca bir umutsuzluk bıraktılar ama artık bunu değiştirme zamanı geldi. Bu ülkeyi yeniden kuracak olan bizler varız, Tam bağımsız Türkiye şiarıyla mücadele etmiş ve bu uğurda can vermiş Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın izinden gelen devrimci gençler var" dedi.

Bağımsızlık Yürüyüşünde konuşan SOL Parti MYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Adayı Alper Taş, "6 Mayıs 72'de üç fidanımızı katlettiler. Onlar ülkemizin bağımsızlığını savundular. Onları asanlar, katledenler onların fikirlerini ve değerlerini yok edeceklerini zannettiler. Onların fikirleri ve savunduğu değerler bugün daha çok kıymetli ve haklı. Bağımsızlık fikri dünde kalmış bir fikir değildir. Bugünde gereklidir. Bağımsızlık mücadelesi bize emanettir. 21 yıldır AKP iktidarda. Emperyalizmin genişletilmiş projesini yaşama geçirmek için iktidara taşındılar. Şimdi AKP sözcüleri emperyalizme karşı olduklarını söylediler. Sizi besleyenlerle aranız bozuk diye siz antiemperyalist olamazsınız. 14 Mayıs'ta bir seçim var. Bu seçimler tarihsel bir seçim. Bu adeta bir referandum. 14 Mayıs'ta sandıkta bunlara büyük bir tokat atalım. Halkın demokratik iradesini görsünler. Bir karar vereceğiz ya bu rejimden yanayız, ya da karşısındayız" diye konuştu.

Yürüyüşün ardından Narlıdere Demokrasi Meydanı’nda Ali Asker konseri gerçekleştirildi.