SOL Parti, ülkenin dört bir yanında devrimci önderlerden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı mezarları başında andı. 'Üç Fidanı' mezarları başında anan SOL Partililer, "Onların egemenlere karşı ortaya koyduğu mücadele bugün hâlâ yolumuzu aydınlatıyor" vurgusunu yaptı. Kocaeli'ndeki anmada konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ise, "14 Mayıs'ta işbirlikçiler gidecek, 15 Mayıs sabahı bağımsızlık ve özgürlük için birleşerek mücadelemiz sürecek" dedi.

SOL Parti, 'Üç Fidan'ı andı: Mücadeleleri yolumuzu aydınlatıyor

HABER MERKEZİ

68 kuşağının devrimci önderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, Ulucanlar Cezaevi’nde 6 Mayıs 1972’de idam edilmesinin 51’inci yılında anılıyor.

SOL Parti üyeleri, Üç Fidan’ın katledilişlerinin 51’inci yılında Ankara’daki Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarları başında bir araya geldi.

Burada konuşma yapan parti üyesi Ali Gölpınar, "68'de ülkemizi saran bağımsızlık düşü, bağımsızlık mücadelesi 68 kuşağından günümüze kadar durmadan devam ediyor. Deniz'ler, Mahir'ler, Ulaş'lar, Fikri Sönmez'ler, Soner İlhan'lar, Gökalp Çiftçioğlu'ları, Necdet Erdoğan Bozkurt'lar, bu ülkenin bağımsız olması için, bu halkın daha iyi şartlarda yaşaması için seve seve canlarını verdiler" ifadelerini kullandı.

"BU ÜLKEYİ KARŞILIKSIZ SEVDİLER"

Gölpınar, şöyle devam etti: "Bu arkadaşlarımız, Deniz'lerimiz, Mahir'lerimiz, Ulaş'larımız canlarını verirken hiçbir karşılık gözetmediler. Bu ülkeyi karşılıksız sevdiler. Bugün ülkemiz tekrar emperyalizmin yerli işbirlikçileri tarafından kuşatılmış haldedir. Kuşatmayı yarmak ancak bağımsızlık fikriyle, anti-emperyalizmle, anti-kapitalizmle, sol bir mücadeleyle geçeceğini hepimiz bilmeliyiz."

"DENİZ'LERİN FİKRİ YAŞIYOR"

Gölpınar'ın ardından konuşan SOL Genç'ten Deniz Soydan ise "Tam bağımsız Türkiye ve bu ülkedeki bütün halkların insanca yaşaması için mücadele etmiş üç devrimci için buradayız. Onların egemenlere karşı ortaya koyduğu mücadele bugün hâlâ yolumuzu aydınlatıyor" ifadelerini kullandı.

"Bu irade sadece üniversitelerde değil, memleketin her köşesinde iktidar sahiplerini ve emperyalistlerin ödünü koparan bir iradedir" diyerek devam eden Soydan, şunları söyledi:

"Deniz, Yusuf ve Hüseyin öldürüldüğünde sadece onları değil; gençlerin, halklın sömürüsüz bir dünyaya olan arzusunu ve bu ülkeye dair anti-emperyalist düşünceyi yok etmek istediler ama başaramadılar. Bugün milyonlarca genç, Deniz'lerin anti-empertalist fikirlerini yaşatmaktadır."

"BOP EŞBAŞKANLARINI ÜLKEDEN GÖNDERECEĞİZ"

Soydan, açıklamasında şunları vurguladı: "Biz bu ülkenin devrimci gençleri olarak söz veriyoruz; bu ülkenin kaynaklarını sermayeye peşkeş çekenleri, eğitimi ve sağlığı özelleştirenleri, geleceği çalan o Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanlarını tıpkı Deniz'lerin 6. Filo'yu def ettikleri gibi def edeceğiz, bu ülkeden göndereceğiz."

ÖNDER İŞLEYEN: 14 MAYIS'TA İŞBİRLİKÇİLER GİDECEK

SOL Partililer, Kocaeli'nde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı andı.

Anmada konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, şunları söyledi:

"21 yıllık iktidar tarihî bütün öteki kötülükleriyle birlikte bir işbirlikçilik tarihidir. Köklerinde 6.Filo'ya secde etmek olan siyasal İslamcılar, ABD'nin görevlendirmesiyle! BOP Eş Başkanı olarak iktidara taşındı. 

21 yılda ülkenin kaynaklarını emperyalist tekellere peşkeş çekip, Cumhuriyet'in birikimlerini tek tek satarak ülkeye büyük bir ihanet içinde oldular. ABD güdümlü savaşlara gönüllü yazılıp, çihatçı çetelerle omuz omuza verip ülkemizi Ortodoğu'nun etnık-mezhepsel çatışma karanlığına çektiler.

Gün bu işbirlikçi iktidarı gönderme günüdür. 21 yıllık karanlığın son haftanızdayız, 14 Mayıs günü ülkemizin yurtsever aydınlık insanları, gençleri, kadınları, ezilen emekçi çoğunluğu olarak birleşip bu devranı kapatıyoruz.

Biz, 21 yıldır bu iktidara direnen devrimcileriz, arkamızda bugün yolunda yürüdüğümüz Deniz'lerin, İbo'ların, Mahir'lerin onurlu mücadele tarihi var.

1966'da Muş'un Varto'sunda depreme koşan Sinan Cemgil, arkadaşlarıyla halan ayakta olan bir ilk okul inşa ederken "halkımıza borcumuz var, sonunda ölüm de olsa bu bedeli ödeyeceğiz" diyordu. Sinan'ı öldürdüler, onlarca yıl sonra bir ananın bağrından kopan bir agıtta Sinan'ın yeniden dirileceğini bilemediler. 69'da Zap Suyu'nun üzerine köprü yapan Deniz ve devrimci gençleri idam sehpasına yolladılar. Zap Suyu'nun Deniz diye çağıldamasın önüne geçemediler. Fatsa'da Fikri'lerin yeni kurduğu hayatı söndürürüz sandılar, şimdi Hatay'da devrimci ellerde çoğalmasına engel olamadılar. Biz bu tarihin Parti'siyiz, bayrağımız onların bağımsızlık, özgürlük, devrim ve sosyalizm fikrinin bayrağıdır. O yüzden 14 Mayıs'ta işbirlikçiler gidecek, 15 Mayıs sabahı bağımsızlık ve özgürlük için birleşerek mücadelemiz sürecek. SOL Parti pusulada bir bağımsızlık, laiklik, özgürlük ve emekçilerin kurtuluş çağrıdır."

İZMİR'DE DENİZ'LER ANILDI

SOL Parti İzmir İl Örgütü, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın ölümlerinin yıl dönümünde İzmir Narlıdere’de Bağımsızlık Yürüyüşü gerçekleştirdi. “İşbirlikçi iktidarı gönderiyoruz” sloganıyla yapılan yürüyüş Narlıdere Semt Polikliniği önünde başlayarak, Narlıdere Demokrasi Meydanı'nda sona erdi.

Anmada konuşan SOL Parti MYK Üyesi Alper Taş, "Bu seçimler tarihsel bir seçim. Bu adeta bir referandum" dedi.

HOPA'DA ANMA

SOL Parti, Artvin'in Hopa ilçesinde de Üç Fidan'ı andı. SOL Parti üyeleri 'Eşitlik, adalet, memlekete SOL gerek' sloganlarını attı.

Burada açıklamalarda bulunan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Feray Aytekin Aydoğan, "Bizler Mahir'leriz, bizler İbrahim'leriz. 6 Mayıs'ta katledilen Üç Fidan'larız. 6. Filo'yu kıble edinen, emperyalizmi secde edinenlere karşı tam bağımsız bir memleket mücadelesini ilmek ilmek örgütleyenleriz" ifadelerini kullandı.

Aydoğan, şöyle devam etti: "Şimdi memleketin dört bir tarafını NATO üsleriyle, nükleer silah depoları ile kuşatmışlar. Emperyalizme, sömürücülere karşı Hopa'da ve memleketin her yerinde 'Yaşasın tam bağımsız Türkiye' diye haykıranlarız" diye konuştu.

GİRESUN'DA ANMA

SOL Partililer Giresun'da da 'Üç Fidan'ı andı. 

Burada açıklamalarda bulunan Pelin Bektaş, şunları söyledi: "14 Mayıs geliyor. 1 hafta kaldı. Bu tek adam rejiminden çıkış memleketin geleceği için asli meseledir. Bu seçim, karanlıkla aydınlığın kavgasıdır. Bundan dolayı biz 1 oy Kılıçdaroğlu'na diyoruz. Bu ülkenin eşitlik, özgürlük, adalet temelinde yeniden kurulabilmesi için bu gerici, faşist iktidarın tüm politikalarıyla hesaplaşmak zorundayız, sorumluluğundayız. İşte bunu da biz yaparız diyoruz, işten bundan dolayı da 1 oy SOL Parti'ye diyoruz."