SOL Parti, seçimlerin ertelenmesine yönelik tartışmalara ilişkin, "OHAL derhal kaldırılmalı, seçim zamanında gerçekleştirilmeli, yeni bir ülke kurmak için ülkemiz bir an önce bu iktidardan kurtulmalıdır" açıklamasını yaptı.

SOL Parti: OHAL kaldırılmalı, seçim zamanında yapılmalıdır

SOL Parti, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde ilan edilen olağanüstü halin (OHAL) kaldırılmasını ve seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini vurguladı.

SOL Parti'den seçimlerin ertelenmesine yönelik tartışmalara ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Seçim erteleme yönündeki her türlü girişim halka karşı suçtur!" denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Yüzyılın en büyük felaketine dönüşen siyasal İslamcı, rantçı rejime halkın tek bir saniye dahi tahammülü yoktur."

"OHAL derhal kaldırılmalı" denilen açıklamada, "Seçim zamanında gerçekleştirilmeli, yeni bir ülke kurmak için ülkemiz bir an önce bu iktidardan kurtulmalıdır" ifadelerine yer verildi.

SEÇİMLERİN ERTELENMESİ TARTIŞMASI

AKP'nin kurucularından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın depremlerden sonrası seçimlerin ertelenmesine yönelik talebi siyasette tartışma yarattı.

Arınç, açıklamasında, "Seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu bir tercih değil zarurettir" ifadelerini kullandı.

Arınç'ın açıklamalarına muhalefetten tepki geldi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Ne demek bir defaya mahsus? Bu ifade 'bir kişiye bir sefere özgü bir hukuk normu oluşturalım' demektir. Demokrasilerde böyle bir anlayış yoktur. Kabile devletlerinde bile bu olmaz. Kaldı ki Anayasa hiçbir yoruma yer vermeyecek kadar gayet açıktır. Yine Anayasada, hiç kimseye, sınıfa, zümreye imtiyaz tanınamaz diye bir madde de var" ifadelerini kullandı.