51 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, SOL Parti Zonguldak İl örgütü tarafından anıldı. Zonguldak Madenci Anıtı önünde yapılan basın açıklamasında üç fidanın emperyalizm karşıtı mücadelelerinin SOL Parti tarafından sürdürüldüğüne dikkat çekildi. Açıklamada "Emperyalizmin güdümündeki cihatçı savaş politikaları son bulsun" denildi.

Kaynak: Haber Merkezi
SOL Parti Zonguldak'ta üç fidanı andı: Emperyalizmin güdümündeki cihatçı savaş politikaları son bulsun

SOL Parti Zonguldak örgütü, 51 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı anmak için Zonguldak Madenci Anıtı önünde bir araya geldi. Basın açıklamasını okuyan SOL Parti Zonguldak İl Başkanı İsmail Yıldız, üç fidanın anılarının önünde saygıyla eğildiklerini ifade etti. 

"Denizler, Türkiye’de devrimin en güzel yüz metresini koştular. Biz de onların bayrağını kararlılıkla ve inançla taşıyoruz" diyen Yıldız, SOL Parti'nin emperyalizm karşıtı bir çizgide olduğuna dikkat çekti. Yıldız, "NATO’dan çıkılsın. Tüm NATO ve ABD üsleri kapatılsın. Emperyalizmin güdümündeki cihatçı savaş politikaları son bulsun. Tam bağımsız, demokratik bir ülkeyi yeniden kuralım" ifadelerini kullandı.

SOL Parti Zonguldak İl Başkanı İsmail Yıldız'ın okuduğu basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Bundan 51 yıl evvel Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan faşist askeri cunta mahkemeleri ve iş birlikçi parlamento tarafından idam edildiler. Devrimci önderleri üç fidanın anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Onları fiziksel olarak aramızdan alarak yok ettiklerini sananlar tarihe kara bir leke olarak geçtiler. Denizler 51 senedir bu ülkenin her noktasında yaşamaya ve bu topraklarda umudumuzu, inancımızı yeşertmeye devam ediyor. Ölen onların bedenleridir, düşünceleri çoğalarak yaşıyor. Onları savunmak anti-emperyalist olmaktır. Emperyalizmin yerli işbirlikçilerine karşı mücadele etmektir."

"MAHİR ÇAYAN VE ARKADAŞLARINI DA SELAMLIYORUZ"

"Bizler biliyoruz ki yerli işbirlikçileri olmadan emperyalizm emellerine ulaşamaz. AKP iktidarları emperyalizme en bağlı iktidarlardır. Büyük Ortadoğu Projesi eş başkanı olacak kadar ileri gitmişlerdir. Ortadoğu’nun kan gölüne çevrilmesinin ortaklarıdır. Deniz ve arkadaşları 6. Filoyu 1968 yılında Dolmabahçe’den denize dökerken, onlara saldıran ve 6. Filoya doğru namaz kılanlar da bunlardı. Ne yazık ki yerli ve milli olduklarını iddia eden yine bunlar. 30 Mart 2023 tarihinde NATO tezkeresinin oybirliği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul ettiren de bunlar. Buradan 30 Mart 1972 de idamları durdurmak için hayatları ile dayanışan Mahir Çayan ve arkadaşlarını da selamlıyoruz."

"EMPERYALİZM GÜDÜMÜNDEKİ CİHATÇI SAVAŞ POLİTİKALARI SON BULSUN"

"Bizler eşit, özgür ve bağımsız Türkiye mücadelemizi onların yarım kalan şarkılarını tamamlayana dek sürdüreceğiz. Onlar; memleketin gerçek sahiplerinin, işçilerin, emekçilerin ardında sadakatle, inançla, cesaretle mücadele saflarının en önünde yürüdüler. Yollarının sonu 6 Mayıs değildir, bağımsız ve özgür bir Türkiye’dir. İdam edilmeden önce Deniz Gezmiş; 'Yaşasın, Türk Halkının bağımsızlığı! Yaşasın, Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi, kahrolsun emperyalizm!' dedi. Sol Parti olarak kahrolsun emperyalizm ve onların yerli işbirlikçileri demeye devam ediyoruz. NATO’dan çıkılsın. Tüm NATO ve ABD üsleri kapatılsın. Emperyalizmin güdümündeki cihatçı savaş politikaları son bulsun. Tam bağımsız, demokratik bir ülkeyi yeniden kuralım. Denizler, Türkiye’de devrimin en güzel yüz metresini koştular. Biz de onların bayrağını kararlılıkla ve inançla taşıyoruz. Üç fidanı saygıyla, özlemle ve sevgiyle anıyoruz."