İzmir’de sosyal medya fenomeni 'Gaga Bulut' olarak tanınan Bulut Altuğ, cinsel içerikli videolar paylaştığı, fotoğraf ve videolardaki kişilere ait görselleri kaldırmak için şantaj yaptığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sosyal medya fenomeni 'Gaga Bulut' tutuklandı

İzmir'de, 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak vermek/ele geçirmek' ve 'şantaj' suçlarından gözaltına alınan 'Gaga Bulut' olarak bilinen sosyal medya fenomen Bulut Altuğ, sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

AA'nın aktardığı bilgiye göre, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, üyelikle girilebilen bazı sosyal medya sitelerinde paylaşılan cinsel içerikli fotoğraf ve videoları kaydedip şantaj amaçlı kullandığı iddiasıyla dün gözaltına alınan Bulut Altuğ'un emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen Bulut, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Bulut Altuğ, 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak vermek/ele geçirmek' ve 'şantaj' suçlarından gözaltına alınmıştı.

Altuğ'a ait çelik kasada, şantaj suçundan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 500 bin lira değerinde altın ve para ele geçirilmişti.

Altuğ, 2018'de 'müstehcenlik ve çocuğun cinsel istismarı' suçundan yargılandığı davada 17 yıl hapse çarptırılmıştı. Ceza, Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi tarafından bozulmuştu.Yeniden yargılanan Altuğ'un dosyası hakkında mahkeme 'düşme kararı' vermişti.