İstiklal Caddesi'nde çektiği videoda kadınları aşağılayıcı ifadeler kullandığı öne sürülen kişi hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Kaynak: Haber Merkezi
Sosyal medyada kadınlara aşağılayıcı ifadeler kullandığı iddia edilmişti: Soruşturma başlatıldı

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde video çeken ve videoda kadınlara yönelik aşağılayıcı ifadeler kullandığı öne sürülen kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Lübnanlı olduğu iddia edilen bir kişinin İstiklal Caddesi'nde yürürken çektiği videoda kadınlara yönelik ifadelerine ilişkin "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında söz konusu kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İddiaya göre videoda Arapça konuşan şahıs “Buradaki bütün kadınları 100 dolara alabiliriz. Bu da 50 dolarlık” ifadelerini kullanıyor. 

TEYİT.ORG: ÇEVİRİ YANLIŞ YAPILDI

Lübnanlı olduğu iddia edilen kişinin videosunun sosyal medyada yayılmasının ardından videoya ilişkin analiz yayınlayan Teyit.org ise Verify Medya Platformu yöneticisi Ahmad Primo’ya ulaşarak videonun çevirisinin yanlış yapıldığını doğruladı. Teyit.org'da yapılan analizde şu ifadelere yer verildi: 

"Çeviri doğru bir şekilde yapıldığında videodaki şahsın 'Taksim’de yürürken biri gelip sadece 100 dolara kadın olduğunu söylerse dikkatli olun. Ona kadınların paradan daha değerli olduğunu söyleyin' dediği anlaşılıyor."