Bütçe görüşmelerinde söz alan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in konuşmasını yaptıktan sonra bayılmasının ardından AKP sıralarından “Allah’ın gazabı böyle olur işte, Allah’ın gazabı” diye bağırıldığı tespit edildi. Söz konusu ifadeler tutanakta yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi
SP'li Bitmez Meclis’te kalp krizi geçirirken AKP sıralarından rezil ifadeler: “Allah'ın gazabı böyle olur!"
Fotoğraf: İHA

TBMM Genel Kurulu'nda Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez'in, kürsüde konuşmasının tamamladıktan sonra bayılarak yere düştüğü sırada AKP sıralarından “Allah’ın gazabı böyle olur işte, Allah’ın gazabı” diye bağırıldığı TBMM tutanaklarına geçti.

Tutanağa göre, Bitmez, konuşmasını, “Vicdan azabından kurtulsanız, tarihin azabından kurtulamazsınız” diye bitirdikten sonra Genel Kurul’u selamladı. Bu sırada konuşma sırasında, “Yazıklar olsun sana” diye bağıran AKP’li Özlem Zengin, “Siz öyle olacaksınız” tepkisini verdi.

Bitmez, Genel Kurul’u selamladıktan hemen sonra yere düştü ve bayıldı. Tutanakta, AKP sıralarından bu sırada, “Allah’ın gazabı böyle olur işte, Allah’ın gazabı” diye bağırıldığı belirtildi.

Tutanakta yer alan bu ifadenin ardından oturuma 20 dakika ara verildi.

"BAZI ARKADAŞLARIMIZ NE OLDUĞUNU ANLAYAMAMIŞ OLABİLİR"

Yaşananlara ilişkin daha sonra Genel Kurul'da açıklama yapan AKP Grup Başkanvekilii Özlem Zengin, "Bazı arkadaşlarımız arkalarda olduğu için olayın ne olduğunu hemen anlayamamış olabilirler" dedi.

"DIŞARIDAN İZLEYENLER KONUYA ZALİMLİK İÇİNDE YAKLAŞIYOR"

Kendisi de konuşma sırasında Bitmez'e "Ahlaksız, yalancı" diyerek hakaret eden Zengin, "Dışarıdan izleyenlerin, bir zalimlik içerisinde konuya yaklaştığını okuyorum, görüyorum" diye konuştu. 

Farklı partilerden doktor milletvekillerinin Bitmez'e yardım etmeye çalıştığını anlatan Zengin, şunları söyledi:

"Sayın Hasan Bitmez bu olayı yaşarken buradaki herkes 'Bu, hepimizin başına gelebilir' dedi. Bazı arkadaşlarımız arkalarda olduğu için olayın ne olduğunu hemen anlayamamış olabilirler. Dışarıdan izleyenlerin, bir zalimlik içerisinde konuya yaklaştığını okuyorum, görüyorum. Bu o kadar insani bir şey ki hepimizin kalbine dokunan bir durum. Buradaki bütün kavgalarımız siyasi kavgalardır. Biz insan olarak birbirimizi seviyoruz, saygı duyuyoruz. Farklı partilerden dostluklarımız var, arkadaşlıklarımız var. Biz düğünlere gidiyoruz, cenazelerimizi paylaşıyoruz 

Bitmez için bütün kalpleriyle dua ettiklerini söyleyen Zengin, "Bir milletvekili arkadaşımız şu an canıyla cebelleşiyor. Şu an siyaset yapma zamanı değil, şu an yapmamız gereken şey insani olarak kucaklaşmaktır. TBMM aynı zamanda bu birlikteliğin de gösterildiği yerdir." 

BİTMEZ'İN DURUMU KRİTİK

Milletvekilleri ve sağlık ekibi müdahale ettikten sonra Bitmez hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Bitmez'in durumunun kritik olduğu, hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.