Ankara'da gençlik örgütleri, Şanlıurfa Suruç’ta 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD'in yaptığı  canlı bomba saldırısında katledilen 33 kişiyi anmak istedi, ancak polis gruba müdahale ederek çok sayıda kişiyi gözaltına alındı.

Kaynak: ANKA
Suruç Katliamı anmasına polis müdahalesi: Çok sayıda yurttaş gözaltına alındı

Ankara'da gençlik örgütleri, Şanlıurfa Suruç’ta 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD'in yaptığı  canlı bomba saldırısında katledilen 33 kişiyi anmak istedi, ancak polis gruba müdahale ederek çok sayıda kişiyi gözaltına alındı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD'in düzenlediği canlı bomba saldırısında 33 gencin katledilmesinin üzerinden 8 yıl geçti. Gençlik örgütleri bu akşam Ankara Güvenpark'ta, "Suruç için adalet herkes için adalet" sloganıyla anma yapmak istedi. Ancak Kızılay’da Güvenpark'a çıkan birçok sokağı ablukaya alan polis, park içinde toplanan gruba müdahale etti, çok sayıda kişiyi gözaltına alındı.

İstanbul’da da iki gün önce benzeri biçimde bildiri dağıtmak isteyenlere polis müdahale etmiş, gözaltına alınanlardan altısı tutuklanmıştı.

İSTANBUL'DA DA GÖZALTILAR YAŞANDI

IŞİD’in Suruç’ta, 20 Temmuz 2015 tarihinde düzenlediği canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren 33 kişi, katliamın 8’inci yıl dönümünde yurdun çeşitli yerlerinde düzenlenen etkinliklerle anıldı. İstanbul’daki anma etkinlikleri kapsamında Suruç Aileleri İnisiyatifi, Kadıköy’deki Halitağa Caddesi’nde adalet nöbeti tuttu.

Katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının taşındığı anmada, “Kalplerimiz adalet için atsın” yazılı pankart açıldı. Çerkes bayrağı, LGBTİ+ flaması ve katliamda hayatını kaybeden Koray Çapoğlu ile özdeşleşen Trabzonspor formasının da açıldığı anmada, “Suruç için adalet, herkes için adalet”, “Suruç’u unutma, unutturma” ve “Suruç’un hesabı sorulacak” sloganları atıldı.

Açıklamanın ardından aileler, bir süre oturma eylemi yaptı. Katliamda yaşamını yitirenlerin ismi okunarak “Yaşıyor” denildi. Bu sırada  dağılma uyarısı yapan polis, grup dağılmasına rağmen müdahale edildi. Gazeteciler de alandan uzaklaştırılırken polis, onlarca kişiyi gözaltına aldı.

Akşam saatlerinde de Miralay Nazım Sokak’tan sloganlarla yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Polis, ters kelepçe yaparak gruptakileri gözaltına aldı.