İran Ekonomi ve Maliye Bakanı İhsan Handuzi ile Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bir araya geldi.

Kaynak: AA
Suudi Arabistan Maliye Bakanı ile İranlı mevkidaşı Cidde'de görüştü

İran devlet televizyonunun haberine göre, Handuzi ile el-Cedan, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlenen İslam Kalkınma Bankası'nın yıllık toplantısının oturum aralarında görüştü.

Suudi Arabistan Maliye Bakanı el-Cedan, görüşmede İran ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin 7 yıl sonra normalleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İran ile ilişkilerde hızlı adımlar atılmasını temenni ediyoruz. İki ülke ilişkilerinin önündeki ekonomik ve ticari engellerin kaldırılması gerekiyor" dedi.

İki ülke arasında büyük işbirliği fırsatları olduğunu söyleyen el-Cedan, İranlı mevkidaşını yakında Riyad'da ağırlamayı umduğunu ifade etti.

İran Ekonomi Bakanı Handuzi ise iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin ilerlemesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, ilişkilerin gelişmesinin sadece İran ve Suudi Arabistan için değil, bölgedeki tüm ülkeler için önemli olduğunu vurguladı.