Sanatçı Tarkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlattıkları yardım çalışmalarıyla dikkat çeken ve iktidar çevresi tarafından hedef gösterilen Ahbap Derneği ve Babala TV ekibine destek verdi. "Binlerce insanın ölümünden sorumlu olanlar değil yardıma koşanlar ateşe veriliyor" ifadelerini kullanan Tarkan "Yetkililerde kimse samimi bir üzüntüyle elini kalbine, vicdanına koyup kabul etmiyor bu sonucun hatalarını, ihmalkarlığını..." dedi.

Tarkan: Binlerce insanın ölümünden sorumlu olanlar değil yardıma koşanlar ateşe veriliyor
Fotoğraf: Depophotos

HABER MERKEZİ

Sanatçı Tarkan, 10 ili vuran Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, Ahbap Derneği ve Babala TV ekibinin başlattığı yardım kampanyalarının hedef gösterilmesine, "Binlerce insanın ölümünden sorumlu olanlar değil yardıma koşanlar ateşe veriliyor" sözleriyle tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından, "Milletimiz bunu haketmiyor" sözleriyle bir paylaşımda bulunanan Tarkan, deprem felaketinin ardından yetkillerin ihmalkarlıkların sebep olduğu felaketle ilgili sessiz kaldığına dikkat çekti.

"Deprem ülkesi olan memleketimizde yetkili merciler, bilim inanlarının uyarılarına kulak verseydi ve gerekli önlemler önceden alınsaydı depremin verdiği tahribat bu boyutta yaşanmayacaktı" ifadelerini kullanan Tarkan, yardım kuruluşlarının hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

"İHMALKARLIĞIN BEDELİNİ BU MİLLET YİNE CANIYLA ÖDEDİ"

Tarkan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Yaşanılan deprem felaketini ben de herkes gibi büyük üzüntü ve gözyaşlarımla izledim, izliyorum. Biliyorum çok kez altı çizildi ama ben de söylemeden edemeyeceğim. Deprem ülkesi olan memleketimizde yetkili merciler, bilim inanlarının uyarılarına kulak verseydi ve gerekli önlemler önceden alınsaydı depremin verdiği tahribat bu boyutta yaşanmayacaktı. İhmalkarlığın bedelini bu millet yine canıyla ödedi.

Milletçe içimiz yanarken, herkes tek yürek olmuşken, arama kurtarma ekipleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaş günlerdir canla başla umutların sönmemesi için mücadele ederken, yetkililerde kimse samimi bir üzüntüyle elini kalbine, vicdanına koyup kabul etmiyor bu sonucun hatalarını, ihmalkarlığını... Aksine binlerce insanın ölümünden sorumlu olanlar değil yardıma koşanlar ateşe veriliyor. İnanılır gibi değil. Çok yazık. Milletimiz bunu haketmiyor."

Ahbap Derneği ve Babala TV ekibi, 10 ili vuran deprem felaketinin ardından bölgelerde yoğun şekilde yardım faaliyeti yürütüyor. Depremzedeler için milyonlarca liraya ulaşan bağış toplayan Ahbap Derneği ve Babala TV ekibi, iktidar çevresi tarafından hedef gösteriliyor.