Cumhuriyet, BirGün ve Evrensel gazetelerinin oluşturduğu dayanışma platformu, Harbiye Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda TELE1 ile dayanışma gecesi düzenlendi. Programda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Medyaya baskı yapanlar aslında dünyanın en büyük korkaklarıdır. Saray hükümetinin ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
TELE1’le dayanışma gecesi | Kılıçdaroğlu: Medyaya baskı yapanlar en büyük korkaklardır

BirGün, Cumhuriyet ve Evrensel gazetelerinin oluşturduğu dayanışma platformu TELE1 ile dayanışma gecesi düzenlendi.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki geceye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Sultan Özcan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye Sosyalist İşçi Partisi Genel Başkanı Turgut Koçak, Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütü ile sendika temsilcileri, gazeteciler ve çok sayıda yurttaş katıldı.

MERDAN YANARDAĞ'IN MESAJI OKUNDU

Program öncesi Alp Yanardağ TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın mesajını okudu.

Yanardağ, şunları söyledi:

"O sözler ki acıdır,
Mapusane avlularında 
Demirli kırbaçlar gibi şaklar. 

O sözler ki sırasında 
Çiçek açmış bir nar ağacıdır 
Dağ ufkuna vuran deniz aydınlığı...

O sözler ki,
İmgelem sonsuzluğunun 
Ateşten gülüdürler,
Kelebek çarpıntılarıyla doğarlar ölürler.

O sözler ki, kalbimizin üstünde 
Dolu bir tabanca gibi 
Ölüp ölesiye taşırız.

O sözler ki, bir kere çıkmıştır ağzımızdan,
Uğrunda asılırız... 

Sizi Silivri hapishanesinden, Can Atalay, Osman Kavala, Barış Pehlivan ve diğer dostlarımızın da tutsak edildiği rejimin zindanından, birlikte olamamanın hüznü, ruhumun bütün heyecanı ve kalbimin olanca sıcaklığı ile selamlıyorum. Sevgiyle kalın."

İMAMOĞLU'NDAN YANARDAĞ'A MEKTUP

Orhan Alkaya ve Bilge Yurtdagülen’in sunduğu gecede Selda Bağcan, Cahit Berkay, Erdal Erzincan, Hüseyin Turan ve Mercan Erzincan’ın şarkı ve türküleriyle, şair Tuğrul Keskin’in de şiirleriyle sahne aldı.

Geceye başka bir programdan dolayı katılamayan İBB Başkan Ekrem İmamoğlu da TELE1 ve Merdan Yanardağ’a mektup gönderdi. 

KILIÇDAROĞLU : DIŞARDAYMIŞIZ GİBİ GÖRÜNSEK DE ASLINDA HEPİMİZ YARI AÇIK CEZAEVİNDEYİZ

TELE1 ile dayanışma gecesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada "Aslında hepimiz yarı açık bir cezaevindeyiz. Bu ülkenin aydınları karanlığa karşı mücadele ederlerse her türlü karanlığı yener ve toplumu aydınlatırlar. Aydınların böyle bir sorumluluğu var. Bu aydınlardan birisi de Merdan Yanardağ. Buradan Yanardağ'a sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Kimse bizi yıldıramaz. Düşünce özgürlüğüne tahammül edemeyenler, medyaya baskı yapanlar aslında dünyanın en büyük korkaklarıdır. Saray hükümetinin ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur." ifadelerine yer verdi.