TFF, Gaziantep FK ve Hatayspor maçlarına ilişkin tartışma yaratan kararlar hakkında yaptığı açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu’nun, kimseye ve hiçbir kulübe ayrıcalık göstermeden aldığı kararlarda bir değişiklik olmayacağını bir kez daha kamuoyunun bilgilerine sunarız” dedi. Açıklamada, Tahkim Kurulu'na hiçbir kulüpten resmi itiraz başvurusu yapılmadığı da ifade edildi.

TFF'den Gaziantep ve Hatayspor maçlarına ilişkin açıklama: Kararlarda bir değişiklik olmayacak

Türkiye Futbol Federasyonu, Hatayspor ve Gaziantep FK maçlarına ilişkin alınan kararlara gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yayımladı.

TFF'nin açıklamasında, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun, kimseye ve hiçbir kulübe ayrıcalık göstermeden aldığı kararlarda bir değişiklik olmayacağını bir kez daha kamuoyunun bilgilerine sunarız" denildi.

"Tahkim Kurulu'na hiçbir kulüpten resmi itiraz başvurusu yapılmadı" denilen açıklamada şunlara yer verildi:

“TFF Yönetim Kurulu tarafından alınan ve 12.02.2023 tarihinde TFF resmi web sitesinden duyurulan kararlar kamuoyuna ilan edilmiştir.

Bu tarihten itibaren, Türkiye Futbol Federasyonu’nun bağımsız yargı kurullarından Tahkim Kurulu’na hiçbir kulüpten resmi bir itiraz başvurusu yapılmamıştır.

Ayrıca Sayın Başkanımızın dün gerçekleştirilen basın toplantısında da tekrar ettiği üzere 11 Süper Lig Kulübümüzün TFF’nin almış olduğu kararın değişmemesi yönündeki yazılı beyanları doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu’nun, kimseye ve hiçbir kulübe ayrıcalık göstermeden aldığı kararlarda bir değişiklik olmayacağını bir kez daha kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

NE OLMUŞTU?

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Süper Lig'e devam etmeyeceklerini açıklayan Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor'un kalan maçlarında 3-0 hükmen mağlup sayılmasına karar vermişti.

Büyükekşi'nin kararına tepki gösteren Beşiktaş Kulübü, yaptığı açıklamada, “TFF Başkanı Büyükekşi’nin kötü niyetli olduğunu ispatlamaktadır. Böyle bir oylamadan bu sonucu çıkarabilmeyi de ancak ve ancak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi başarabilir. Esefle kınıyoruz” demişti. Açıklamada, Fenerbahçe derbisinin VAR kayıtlarının da yayınlanması talep edilmişti.

Beşiktaş'ın açıklamasına yanıt veren Büyükekşi, “Oynanmış maçlar tescil edilmiştir. Oynanmamış olanlar hükmen sonuçlanmıştır. Aldığımız karar acele değildi. Geçmiş örneklere bakarak aldık.Ligden çekilen takımlarla ilgili uygulama aynı, bundan sonra da böyle olacak. Bu değişmez” ifadelerini kullanmıştı.