Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP), tutuklu milletvekili Can Atalay için Hatay'dan başlattığı 'Özgürlük Yürüyüşü'nün 26'ncı gününde partinin genel başkanı Erkan Baş, “yerel yönetimlere özgürlük ve halkın her düzeyde yönetime katılması” için yürüdü. Baş, dün akşam Aydın'daki KYK yurdunda meydana gelen asansör kazasında bir öğrencinin hayatını kaybetmesinden de bahsetti.

Kaynak: Haber Merkezi
TİP'in Özgürlük Yürüyüşü 26'ncı gününde: Erkan Baş, 'yerel yönetimlere özgürlük' için yürüdü

Hatay'dan milletvekili seçilmesine ve mazbatasını almasına rağmen tahliye edilmeyen, dün ise AYM tarafından 'hak ihlali' kararı verilen Can Atalay için başlatılan 'Özgürlük Yürüyüşü'nde 26'ncı güne girildi. 

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Ahiboz’dan Gölbaşı merkezine “yerel yönetimlere özgürlük ve halkın her düzeyde yönetime katılması” için yürüyor.

Erkan Baş, yürüyüşün başlangıcında dün akşam Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan KYK yurdunda asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden öğrencileri de gündemine aldı. 

Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Baş, "Gençlere gelecek bırakmadıklarını söylüyorduk, artık gençlere ölümden öte bir yol bırakmıyorlar" sözleriyle iktidarı eleştirdi.

Erkan Baş'a yürüyüşün bugünkü kısmında şu isimler eşlik etti:

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala 
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt
Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu
Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt
Aliağa Belediye Meclisi CHP Başkanvekili Oğuzhan Özşahin
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Hakan Barçın
Konak Belediye Eski Başkanı Sema Pekdaş
Defne Belediye Meclisi Üyeleri Ahmet Bilgin ve Ümit Cahit Doğruel
Hatay Tabip Odası Önceki Dönem Başkanı Sadık Nazik