Tozkoparan halkından dayanışma kermesi

Meral DANYILDIZ

AKP’li Güngören Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle “riskli alan” olarak işaret edilen Tozkoparan’da bir hafta sürecek dayanışma kermesi dün başladı. Riskli alan ilan edilen ve ardından elektrik, su, doğalgazları kesilen Tozkoparan halkı, yürütmenin durdurulmasının ardından bilirkişi ücretleri için kermese başladı.

Tozkoparan’daki kentsel dönüşüm mağdurları, mahkemeden aldıkları yürütmeyi durdurma kararından sonra atanmış olan bilirkişi ücretlerinin ödenmesinde mahalle halkına ekonomik destek olunması amacıyla kermes düzenledi. Çok sayıda kişinin katıldığı kermeste yurttaşlar evlerinden, çevrelerinden getirdiği kıyafet, hediyelik eşya, yiyecek, içecek, çatal, kaşık, tabak gibi birçok ürünü satıyor.

Kermes ürünlerini evinde toplayan mahalleli Batuhan Kartal, dayanışmaya ev sahipliği yaptığı için çok mutlu olduklarını söyledi. Kartal, “Semtimiz için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Burada durumu olmayan insanlar da var. Kim ne veriyorsa, gönlünden ne kopuyorsa bizim evde toplandı” diye konuştu. Mehmet Beşir Pordoğan ise Tozkoparan’da bir dayanışma örneği sergilendiğini ifade etti.