Trabzon'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen riskli ve olası depreme dayanıksız olduğu tespit edilen 6'şar katlı 4 blok için yıkım kararı alındı.

Kaynak: DHA
Trabzon'da 6 katlı 4 blok için yıkım kararı: Kentsel dönüşüme başlanacak
Fotoğraf: DHA

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentlerdeki yapı stoklarının depreme dayanıklılık durumu gündemde yerini koruyor. Ülke genelinde binaların güvenliğine ilişkin tedbirler ve riskli yapıların tespiti ile ilgili çalışmalar yürütülüyor.

Trabzon'un Maçka ilçesinde riskli ve olası depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Beş Yıldız Konutları'ndaki 6'şar katlı 4 blok için yıkım kararı alındı.

Karadeniz fayı nedeniyle deprem riski taşıdığı belirtilen Trabzon'da da vatandaşların talebi ile binalarda inceleme başlatıldı. Uzmanlarca çatlayan duvarlarından karot örnekleri alınıp, incelenen Maçka ilçesinde 6'şar katlı, 144 daireden oluşan Beş Yıldız Konutları'ndaki 4 bloğun riskli ve olası depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

AKP'li Maçka Belediye Meclisi, riski yapılar için yıkım kararı aldı. Tahliye sonrası yıkılacak yapıların yerine kentsel dönüşümle yeni konutlar inşa edilecek.