Manisa'nın Soma ilçesinde bir maden ocağında çalışma alanı açmak amacıyla kontrollü gerçekleştirilen patlamada ortaya çıkan karbonmonoksitten zehirlenen işçilerden Tevfik Pazarcık öldü, 5 işçi hastaneye kaldırıldı.

Kaynak: AA-DHA
Soma'da maden ocağında karbonmonoksit zehirlenmesi: 1 işçi öldü
Fotoğraf: DHA

Manisa'da bir maden ocağında karbonmonoksitten zehirlenen 1 işçi öldü, 5 işçi hastanede tedavi altına alındı.

Soma'da özel bir şirketin işlettiği maden ocağında, çalışma alanı açmak için kontrollü patlama gerçekleştirildi.
Patlama sonrası oluştuğu değerlendirilen karbonmonoksit gazından etkilenen işçilerden 30 yaşındaki Tevfik Pazarcık, olay yerinde hayatını kaybetti.

Gazdan etkilenen diğer işçiler Şakir Bilbey, Alper Aksoy, Fatih Karahisar, Mustafa Gül ve Ali Anıl Palamut ise Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Buradaki ilk müdahalenin ardından Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'ne sevk edilen işçilerin hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

"SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Manisa Valiliği, konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Soma ilçesi Eğnez Mahallesi'nde 11 Nisan'da saat 05.00 sıralarında faaliyet gösteren 1 maden ocağında çalışmakta olan 4 kişi karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle yaralanmış; yaralılardan 1 kişi hayatını kaybetmiştir. Ayrıca yaralıları kurtarmak için aşağı inerek zehirlenmeden etkilenen 2 kişi de kontrol amaçlı Soma Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Konuya ilişkin soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

MADEN İŞLETMESİ'NDEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili maden işletmesinden yapılan açıklamada ise "Soma'da bulunan maden işletmemizde, tavan taşını kırmak ve çalışma alanı açmak için yapılan kontrollü patlatma sonrası oluşan karbonmonoksit gazından kaynaklı zehirlenme gerçekleşmiştir. Gerçekleşen bu kaza nedeniyle ne yazık ki bir çalışanımız hayatını kaybetmiştir. Etkilenen diğer çalışma arkadaşlarımızın da ilk müdahaleleri yapıldı. Şu an hastanede kontrol altındalar" denildi.