İzmir’de görevli olduğu tramvay köprü durağında tuvalet bulunmadığı için ihtiyacı nedeniyle yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarptığı tramvay güvenlik görevlisi Hülya Onaylı’nın yaşamını yitirdiği kazayla ilgili bilirkişi keşfi yapıldı. İddianamede kazayla ilgili kurum, kuruluş ve 3'üncü kişilerin hata ve ihmallerinin görülmediği de kaydedildi.

Tramvay güvenlik görevlisi Hülya Onaylı’nın ölümüyle ilgili bilirkişi keşfi
Fotoğraf: DHA

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzenerji Şirketi'nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Hülya Onaylı'nın kazada ölümüyle ilgili bilirkişi eşliğinde keşif yapıldı.

Onaylı, 20 Eylül günü saat 21.30 sıralarında, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki köprü tramvay durağından, tuvalet ihtiyacını karşılamak için yolun karşısına geçmek isterken Bahadır Sıgalı kullandığı otomobil çarptı.

Tramvay istasyonu güvenlik görevlisi Onaylı, ihbarla gelen sağlık ekibince Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı Onaylı, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

Kazadan sonra gözaltına alınan otomobilin sürücüsü Bahadır Sıgalı, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma tamamlanıp, iddianame hazırlandı. Onaylı'nın, görevli olduğu köprü tramvay durağının yakınındaki yaya geçidine gelip, kırmızı ışık ihlali yaparak yolun karşısına doğru koştuğu belirtildi.

Bu sırada gelen Sıgalı'nın da otomobille çarpması sonucu Onaylı'nın havalanarak 40 metre mesafedeki diğer şeridin orta kısmına düştüğü ve yolun bitimindeki şeride savrulduğu, iddianamede yer aldı. Kaza tespit tutanağı ve bilirkişi raporuna göre Sıgalı'nın, kazada yüksek hızla ve tedbirsiz olarak yaya geçidine yaklaştığının tespit edildiği de iddianamede belirtildi.

Bahadır Sıgalı'nın trafik ihlali, Hülya Onaylı'nın da kırmızı ışık ihlali yaptığı için kazanın oluşumunda etken olduklarına vurgu yapıldı. Kazayla ilgili kurum, kuruluş ve 3'üncü kişilerin hata ve ihmallerinin görülmediği de kaydedildi. İddianamede, alınan beyanlar ve toplanan deliller ışığında Sıgalı'nın 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi. Ara duruşmada tahliye edilen Sıgalı'ya ev hapsi verildi.

ONAYLI’NIN ÖLÜMÜNDEN SONRA DURAKLARA TUVALET YERLEŞTİRİLDİ

Öte yandan kazanın ardından 1 hafta sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce bazı tramvay duraklarına seyyar tuvaletler yerleştirildi. Söz konusu soruna Onaylı’nın üye olduğu DİSK Genel-İş Sendikası defalarca başvuru yapmıştı.

Hülya Onaylı'nın hayatını kaybettiği kazayla ilgili olay yerinde uzman bilirkişi eşliğinde keşif yapıldı. Mahkeme başkanı, savcı, Onaylı'nın ikizi Derya Karaca, Onaylı ailesinin avukatı Aykut Dikencik, Berna Özer ve eşi Erkan Onaylı'nın bulunduğu keşifte Sıgalı, kaza anını anlattı. O anları, Onaylı'nın yakınları da anbean takip etti. Olay yeri incelemesinde, güvenlik kameralarının açıları incelendi, olay yeri kontrol edildi. Olay günü Hülya Onaylı ile birlikte görevli olan güvenlik görevlisi Bülent Yurtsever dinlendi.

Bahadır Sıgalı, kazada kastının bulunmadığını söyleyip, Hülya'nın ikizi Derya Karaca'nın elini öpmek istedi. Helallik isteyen Sıgalı'nın elini öpmesine izin vermeyen Derya Karaca'nın "Madem öyle neden hızla geldin?" sorusu ise cevapsız kaldı.

(DHA)