Koronavirüs salgınında kadın işsizliğinin tavan yaptığı ABD’de Başkan Trump kadınlara seslenerek, "Kocalarınızın işe geri dönmesini sağlayacağım" dedi.

Trump, yüzde 54'ü işten çıkartılan kadınlara seslendi: Kocalarınızın işe geri dönmesini sağlayacağım

ABD’de başkanlık seçimlerine bir haftadan az bir süre kala Başkan Trump seçim kampanyasına devam ediyor. Önceki gün Michigan'da miting düzenleyen Başkan Trump, artan kadın işsizliğine aldırış etmeden kadınlara seslendi. "Kocalarınızın işe geri dönmesini sağlayacağım" diye konuşan Trump, kadınların kendisine oy vereceğine inandığını söyledi.

USA Today’den Jeanine Santucci’in haberine göre, Kararsız eyaletlerden birisi olan Michigan'daki mitingte konuşan Trump, Başkanlık seçiminde kadınların kendisine oy vereceklerini, çünkü güvenlik, selamet, kanun ve düzen istediklerini öne sürdü.

'KADINLARI SEVİYORUM VE BUNA ENGEL OLAMIYORUM'

"Kocalarınızı da işlerine döndürüyorum, işe geri dönmek istiyorlar değil mi? İşe geri dönmek istiyorlar. Kocalarınızı işe geri gönderiyoruz ve herkes bunu istiyor" diyen Trump "Harika bir iş çıkaracağız. Ve kadınları seviyorum ve buna engel olamıyorum. Onlar en iyisi. Onları erkeklerden çok seviyorum" ifadesini kullandı.

"Kocalarınızın işe geri dönmesini sağlayacağım" vaadi sosyal medya kullanıcıları tarafından 'cinsiyetçi' olduğu gerekçesiyle eleştirilirken, Michigan eyaleti senatörü Curtis Hertel ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Hangi yüzyılda başkanlık için yarıştığını unuttu mu" diye sordu.

PANDEMİDE KADINLARIN YÜZDE 54'Ü İŞİNDEN OLDU

Covid-19 salgını dönemi istatistikleri erkeklerden çok daha fazla sayıda kadının işsiz kaldığını, kadınların emek sektöründeki kazanımlarını kaybettiğini ve çocuk bakımıyla ilgili seçeneklerinden olduğunu gösterdi. Pandeminin başlangıcından bu yana işten çıkartmaların yaklaşık yüzde 54'ünü kadınların oluşturduğu açıklanmıştı. Bu sayı Eylül istatistiklerine göre 216 bin erkeğe kıyasla 865 bin kadın işten ayrıldığını ortaya koyuyor.

Anketlere göre kadın seçmen nezdinde Trump'ın Demokrat Partili rakibi Joe Biden önde gidiyor. Ekim başında yapılan New York Times/Siena College anketinde Biden 23 puanla önde gözükürken, kadın seçmenlerin yüzde 58'i Biden'ı, yüzde 35'i Trump'ı desteklediğini söylemişti.