Sağlık Bakanlığı, grip aşısının risk durumuna göre kademeli yapılacağı duyurdu. Duruma tepki gösteren Türk Tabipleri Birliği, aşının kademeli olarak yapılacak olmasına, "Kısıtlama mesleki özerkliğimize müdahaledir" diyerek tepki gösterdi.

TTB’den grip aşısındaki kısıtlamaya tepki: Mesleki özerkliğimize müdahaledir

Sağlık Bakanlığı'nın grip aşısının belirlenen risk gruplarını ağırlık derecesine göre sıralanarak kademeli bir şekilde aşı yapılması yönünde aldığı karara tepki gösteren Türk Tabipleri Birliği (TTB) şıya getirilen kısıtlamanın mesleki özerkliğe müdahale olduğunu kaydetti.

TTB’nin açıklamasında, “Grip salgını kapıda. Uyardık, uyarıyoruz! Yaygın, ücretsiz aşı haktır. Derhal yeterli miktarda aşı temin edilmelidir! Sağlık Bakanlığı tarafından getirilen kısıtlama mesleki özerkliğimize müdahaledir. Temin edilen grip aşısı sayısı sağlıkçılara ve vatandaşa ivedi bir şekilde açıklanmalıdır” denildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

"Bakanlığımız, geçmiş yıllarda olduğundan daha fazla influenza aşısı temin etmek üzere bağlantılarını sağlamış durumdadır. Ancak tüm dünyada üretim kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle belli bir zaman diliminde peyderpey temin edilmektedir. Bu nedenle belirlenen risk grupları ağırlık derecesine göre sıralanarak kademeli bir şekilde aşı yapılması öngörülmüştür."