Türk-İş asgari ücret için rakam verdi

EKONOMİ SERVİSİ

Asgari ücret görüşmelerinde sona gelindi. Bugün komisyon son kez bir araya gelecek. İşçileri temsilen görüşmelerde yer alan Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile ilgili açıklamada bulundu. Atalay, komisyona getirilecek 3 bin liranın altındaki teklifin çalışanları mutlu etmeyeceğini ifade etti.

Atalay, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamı için, “İşveren ve hükümet, asgari ücretle ilgili 3 bin liranın altında bir teklif getirmemelidir. Çünkü 3 bin liranın altındaki teklif, insanları mutlu edecek bir teklif olmaz, çalışanları mutlu edecek bir teklif olmaz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na 3 bin liranın üzerinde bir teklif getirilmelidir” ifadelerini kullandı. Atalay, daha önce verdiği bir röportajda “Önce hükümet ve işveren rakamı getirsin” demişti.

Türk-İş, DİSK ve Hak-İş asgari ücretin belirlenmesi sürecinde ortak hareket etme kararı almış ve belli ilke ve talepler üzerinde uzlaşmıştı. Bu ilke ve talepler, ortak yazılı açıklama ile kamuoyuna duyurulmuştu. Asgari ücret belirlenirken pandemi koşullarının göz önünde bulundurulması, işçi ailelerinin de dikkate alınması, asgari ücretin asgari geçim indirimi (AGİ) hariç ve net olarak açıklanması, her türlü vergiden muaf tutulması, konfederasyonların üzerinde uzlaştığı talepler arasında olmuştu.

ÜLKE GENELİNDE ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

Asgari ücret sürecinde sona gelinirken konfederasyonlar, bu talepleri birlikte ve daha güçlü şekilde dile getirmek amacıyla bugün tüm ülkede saat 11.. itibariyle ile basın açıklamaları gerçekleştirecek.