Cumhuriyet'in 100'üncü yaşı ülke çapında gerçekleştirilen tören ve gösterilerle kutlanıyor. Türkiye'nin dört bir yanında yurttaşlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu kent meydanlarında marşlara ve törenlere eşlik ederek sürdürüyor.

Kaynak: AA
Türkiye'nin dört bir yanında 100. yıl coşkusu
Fotoğraf: AA

Saltanatı ve hilafeti ortadan kaldırarak çağdaş bir siyasal düzeni Türkiye’ye kazandıran Cumhuriyet, 100 yaşında.

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ilan edilen Cumhuriyet’in 100’üncü yaşı ülkenin dört bir yanında büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

İstanbul'dan Ankara'ya, Malatya'dan Diyarbakır'a kadar bütün illerde Cumhuriyet Bayramı için tören düzenleniyor.

Törenlerde halk oyunları gösterisi sunuldu. Yurttaşlar, marşlara bayraklarını sallayarak eşlik etti.

KOCAELİ 

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında Kent Meydan'ında tören düzenlendi.

Fotoğraf: AA

Kocaeli'nde akşam saatlerinde Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılı dolayısıyla fener alayı düzenlendi. Yürüyüş kapsamında havai fişek gösterisi yapıldı.

KAYSERİ

Kayseri'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Kayseri Valiliğinde düzenlenen kabul töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Fotoğraf: AA
İSTANBUL

İstanbul'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla Donanma ve Türk Hava Kuvvetleri'nin İstanbul Boğazı'ndaki geçit törenini izlemek isteyen yurttaşlar, saatler öncesinde Beşiktaş sahilinde beklemeye başladı.

Fotoğraf: AA

İstanbul'da ilkokul öğrencileri, giydikleri 100. yıl tişörtleriyle Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Ayrıca İstanbul Havalimanı'nda Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kapsamında tören düzenlendi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla "100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu" ise 3. Köprü'de yapıldı.

Fotoğraf: AA

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda tören düzenlendi.

Fotoğraf: AA
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi. Törende Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi ile halk oyunları ekibinin gösterisi yapıldı, öğrenciler şiirler okudu.

Tören birliklerinin geçişi sırasında helikopterler, tören alanı üstünden uçuş yaptı.

Fotoğraf: AA

Törene, askeri erkan, kurum ve kuruluşların temsilcileri, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Bağlar Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ve yurttaşlar katıldı.

BİNGÖL

Bingöl'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törende, atletizm yarışmaları yapıldı.

Fotoğraf: AA
ÇORUM

Çorum'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında Kadeş Barış Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende Çorum Belediyesi koordinasyonunda 100 kişi "Çorum Halayı" gösterisi yaptı.

Fotoğraf: AA
MALATYA

Malatya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Fotoğraf: AA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Vali Ersin Yazıcı, valilikte tebrikleri kabul etmesinin ardından İnönü Caddesinde beraberinde 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile araçla tören birlikleri ile yurttaşları selamladı.

İZMİR

İzmir'in Karaburun ilçesinde bir grup dalgıç, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında su altında Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtı.

Karaburun Dalış Merkezi eğitmenleri ve deneyimli dalgıçlardan oluşan 12 kişilik grup, İzmir'in kent tarihinde önemli yeri olan ve 2016 yılında ekonomik ömrünü tamamlayarak Karaburun açıklarında batırılan "9 Eylül" şehir hatları vapuruna daldı. Dalgıçlar, ismini İzmir'in kurtuluş gününden alan vapurun batığına Türk bayrağı ve Atatürk posteri astı.

Fotoğraf: AA
NİĞDE

Niğde'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydan'ında tören düzenlendi.

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu, Vali Çelik ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yurttaşların bayramını kutladı.

MARDİN

Mardin'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında, merkez Artuklu ilçesindeki 21 Kasım Şehir Stadyumunda program düzenlendi.

Fotoğraf: AA

Programda, geçit töreni yapıldı.

AĞRI

Ağrı'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı, adliye binası önünde düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Fotoğraf: AA
ANKARA

Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SOLOTÜRK, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Fotoğraf: AA
BOLU

Bolu'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Fotoğraf: AA
BALIKESİR

Balıkesir'de Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında Kuvayi Milliye Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene çok sayıda yurttaş katıldı.

Fotoğraf: AA
SAMSUN

Cumhuriyet'in Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da ayak bastığı Samsun'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, coşku ve heyecanla kutlandı. Sahil Güvenlik gemileri, deniz polisleri botları, römorkörler, balıkçı gemileri, tekneler, yelkenliler ile yatlar sahilde geçiş yaptı.

Fotoğraf: AA
FETHİYE

Fethiye'de özel bir kurumun öncülüğünde yamaç paraşütü firmalarınca düzenlenen etkinlikte, üniversite öğrencisi 11 kişi Babadağ'ın 1900 metre pistine çıktı. Hazırlıkların ardından pilotlar eşliğinde ilk kez yamaç paraşütüyle uçuş yapan öğrenciler, gökyüzünde Türk bayrakları açtı. Havada yan yana gelen yamaç paraşütü pilotlarının gösterisi, pilotlar tarafından kaydedildi. Cumhuriyet Bayramı'nda unutulmaz anlar yaşayan öğrencilerin sevinç ve heyecanları gözlerinden okundu.