Reuters'ın haberine göre üst düzey bir Türk yetkili Batı'nın, Türkiye'nin mali kaynak ihtiyacında Türkiye'nin yanında olmasını gerektiğini söylerken, "Türkiye'nin ABD'yle mümkün olduğunca makul bir ilişki geliştirmek istediğini" vurguladı.

Türkiye'nin 'İsveç' kararı | Türk yetkili, 'vizesiz seyahat' örneği verdi: Somut gelişme bekliyoruz
Fotoğraf: AA

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışıl yakmasının ardından, İngiltere merkezli Reuters ajansına konuşan Türk yetkili Ankara'nın beklentilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, yetkili, Ankara'nın vizesiz seyahat ve Avrupa Birliği (AB) üyeliği için bazı müzakere başlıklarının kapatılması gibi alanlarda 'somut gelişme' beklediğini belirtti.

Yetkili ayrıca "Türkiye, Batı'yla ilişkilerini geliştirirken, Rusya'yla ilişkilerine zarar vermeyecek" diye konuştu.

TÜRKİYE'DEN İSVEÇ'E ONAY

Dün (10 Temmuz) Türkiye, İsveç ve NATO'nun Vilnius'taki üçlü görüşmesi sonrası yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sevk edeceği ifade edilmişti. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in katıldığı zirvede çıkan sürpriz karara ilişkin detaylar 7 maddelik ortak açıklama ile duyurulmuştu.