Eski AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın Cumhuriyet'i hedef alan ifadelerine, 'Türkiye Yüzyılı' şarkısının söz yazarı ve bestecisi Yücel Arzen'den destek geldi. Arzen, "Bir (gerçek) sanatçı, bir müzik insanı, bir besteci olarak Sayın Mahir Ünal’ın sözlerinin altına ben de imza atarım" dedi.

'Türkiye Yüzyılı' bestecisinden Cumhuriyet'i hedef alan Ünal'a destek: Sözlerinin altına imzamı atarım

Cumhuriyet'i hedef alan ifadelerine gelen tepkilerin ardından AKP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Mahir Ünal'a, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği 'Türkiye Yüzyılı' programı için bestelenen 'Türkiye Yüzyılı' şarkısının söz yazarı ve bestecisi Yücel Arzen'den destek geldi.

Arzen, sosyal medya hesabından “Bir (gerçek) sanatçı, bir müzik insanı, bir besteci olarak Sayın Mahir Ünal’ın sözlerinin altına ben de imza atarım. Düşünce Çölümüzün yılan, akrep ve çıyanları bir cennet arayan ve çölü bir vahaya dönüştürmek için çalışanları anlayamaz!” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ünal, "Kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim alfabemizi, dilimizi, bütün düşünmemizi yok etmiştir" yönündeki ifadeleri nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de aralarında olduğu pek çok siyasiden tepki almıştı.

Bahçeli isim vermeden Ünal'ı, "Bugünkü Türkçe’mizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir” diyerek sert bir dille eleştirmişti.

Kılıçdaroğlu da Ünal'ın "Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözlerine "Bu anlayış ne anlayışıdır biliyor musunuz? Bu anlayış SADAT kafasının anlayışıdır" sözleriyle tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu, "Bu tür insanlara en güzel cevabı Gazi Mustafa Kemal Atatürk vermiş. 'Biz cahil dediğimiz zaman mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi hiç okumak bilmeyenlerden de hakikatı gören gerçek alimler çıkabilir' Daha ne desin ya!" ifadelerini kullanmıştı.

Ünal, tepkilerin ardından istifa etmiş, Ünal'dan boşalan AKP Grup Başkanvekilliği görevine Özlem Zengin getirilmişti.