TV100'de çıkan SADAT reklamı gündemdeki yerini koruyor. Kanal Reklam Genel Müdürü ve yayın sorumlusunu işten çıkardı. SADAT yetkililerin tweeti "ahlaka sığmayan" olarak nitelendirildi.

TV100'den yeni açıklama: Reklam müdürü ve yayın sorumlusu işten çıkartıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100 ekranında 'Haftanın Panaroması' isimli programda Uğur Dündar'a konuk oldu. Program sırasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun kapısının önüne giderek paramiliter bir kuruluş olmakla ve seçim güvenliğini tehlikeye sokacak girişimlerde bulunmakla suçladığı SADAT'ın reklamı yayınlandı.

Kanalın genel yayın yönetmenin "servisimizin siyasi bilgi eksikliği" açıklamasından sonra kanaldan yeni açıklamalar yapıldı.


TV100'ün sosyal medya hesabı Twitter'dan yapılan açıklamada, "Kanalımız Tv100’de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yayını sırasında dikkatsizlik ve özensizlik sonucu yayına giren 8 saniyelik SADAT reklamı nedeniyle siyasi bir fırtına koparılmak istenmektedir. Kanalımız Tv100, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Uğur Dündar ile birlikte bu olayın mağdurları arasındadır. SADAT yetkililerinin “Gol” diye attıkları ahlaka sığmayan Tweet’den yola çıkarak bir operasyona hedef olduğumuz ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Reklam Genel Müdürü ve yayın sorumlusunun çıkışı verilmiştir. Böylesi bir olayın tekrar etmemesi için de bütün önlemler alınmıştır. Üzgünüz" denildi.

***

NE OLMUŞTU?

TV100'de, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gazeteci Uğur Dündar'a konuk olduğu yayında “Burada terörist yetiştiriliyor” diyerek paramiliter olmakla suçladığı SADAT'ın reklamına yer verilmişti.

Sosyal medyadan açıklama yapan Dündar, "Programın içine alınan reklâmlar konusunda hiçbir bilgim, ilgim yok. Reklâm bölümü bir aydır kullanılan Sadat reklamını, yaklaşık 3 saati bulan bizim programın yayınında sadece 8 saniye kullanmış. Televizyon yönetiminin müdahalesiyle kaldırılmış. Ve tekrar ekrana getirilmemiş" ifadelerini kullanırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise yaşananlara sert tepki göstermişti.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

"O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz"