Twitter, Brezilya'nın aşırı sağcı Devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun koronavirüs konusunda yanıltıcı bilgiler veren paylaşımlarını kaldırdı. Bu kararla Bolsonaro, Twitter tarafından sansürlenen ilk devlet başkanı oldu

Twitter, koronavirüsü hafife alan Bolsonaro'nun paylaşımlarını kaldırdı

Twitter, Brezilya'nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun başkent Brasilia’da kalabalıklar arasına karıştığı, hidroklorürle salgına çözüm bulunabileceği gibi yanıltıcı bilgiler verdiği ve karantinaya son vermesi için halkı cesaretlendirdiği bir videoyu içeren iki paylaşımı kaldırdı.

Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre videolardan birinde, Bolsonaro’nun bir sokak satıcısını ‘salgın nedeniyle ölmeyeceğine dair’ ikna etmeye çalıştığı ve devamında karantinaya karşı çıkarak “İnsanlardan duyduğum şey çalışmak istedikleri” dediği iddia ediliyor.

Topluluk kurallarını kısa bir süre önce güncelleyen Twitter kararını, 'yerel ya da küresel sağlık otoritelerinin tavsiyelerine karşı koyan içeriklerin kaldırılması' kuralı doğrultusunda aldı. Bu kararla birlikte Bolsonaro, Twitter tarafından sansürlenen ilk devlet başkanı oldu.

Brezilyalı G1 portalına açıklamaya yapan Twitter, resmi kaynaklardan yapılan ve halk sağlığına aykırı olabilecek bilgiler içeren paylaşımların topluluk kurallarıyla bağdaşmadığını vurguladı. Bu tarz paylaşımların salgına karşı insanları daha büyük bir riske attığı belirtildi.

Brezilya’da salgın nedeniyle şimdiye kadar 136 kişi yaşamını yitirdi, virüsle enfekte olan kişi sayısı 4 bin 256’ya ulaştı.

SALGINI 'BASİT BİR GRİP' DİYE TANIMLADI!

Bolsonaro, koronavirüs salgını nedeniyle acil durum kararı alan valilere tepki göstererek, virüs için "basit bir grip ve ufak bir soğuk algınlığı” ifadesini kullanmıştı.

Okulları ve marketleri kapatmanın anlamsız olduğunu dile getiren Bolsonaro, "Salgın 60 yaş ve üzeri insanları daha çok etkiliyor, okulları kapatmak için hiçbir neden yok" diye konuşmuştu.

Bolsonaro, bazı medya kuruluşlarını 'korku yaymakla' suçlamıştı.

HALK İSTİFASINI İSTEDİ

Brezilya'da milyonlarca kişi, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'yu yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasına karşı gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle balkonlarda tencere tava çalarak protesto etmişti.

Brezilya'nın Sao Paulo ve Rio de Janeiro kentlerinde, milyonlarca Brezilyalı tencere ve tavalarla balkonlara ve camlara çıkarak, ışıkları yakıp söndürerek Bolsonaro'nun istifasını istemişti.