Eski Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile yaptığı röportaj sırasında gazetecilik ilkelerini hiçe sayarak askeri üniforma giyen Habertürk yazarı Nagehan Alçı, “Bugün Ukrayna’nın yanında durmak İkinci Dünya Savaşı’nda Hitler’in karşısında durmaktır. İçim son derece rahat” dedi.

Ukrayna askeri gibi giyinen Nagehan Alçı, hatasını yine kabul etmedi

MEDYA SERVİSİ

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal operasyonundan sonra Ukrayna'ya giden Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Ukrayna askeri gibi giyinmesinden pişmanlık duymuyor.

Eski Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile yaptığı röportaj sırasında askeri üniforma giymesine gelen eleştirilere Habertürk TV canlı yayınında yanıt veren Alçı, insani olarak Ukraya’nın yanında durduğunu ve içinin rahat olduğunu söyledi. Alçı şöyle konuştu:

“Ben insani olarak Ukrayna halkının yanında duruyorum. Bugün Ukrayna’nın yanında durmak İkinci Dünya Savaşı'nda Hitler’in karşısında durmaktır. İçim son derece rahat.”

Alçı, Poroşenko’nun açıklamalarını kast ederek, “Ukrayna siyasetinin en önemli isimlerinden birinin 'ne dediğinin daha çok konuşulmasını beklerdim” dedi.

NE OLMUŞTU?

Alçı'nın eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile röportajını, Ukrayna askerlerine ait kamuflaj giyerek yapmış ve bunu sosyal medya hesabından kamuoyuna duyurmuştu.

Gazeteciler ve kamuoyu, “Gazeteci savaşta taraf tutmaz, asker gibi giyinmez” eleştirileri yaparken, Alçı eleştirilere, “O dondurucu soğukta çok üşüdüm, bunun üzerine Poroşenko’nun Başdanışmanı bana geçici olarak giymem için bu askeri montu getirdi, ben de giydim” diyerek yanıt vermişti.

AYNI MEDYA GRUBU İÇİNDEN ELEŞTİRİ

Öte yandan Habertürk spikeri Mehmet Akif Ersoy da Nagehan Alçı’yı'yı eleştirenler arasında yer almıştı.

Ersoy, Twtiter’dan yaptığı paylaşımda, “İnsan şimdi Grup Yorum’dan, bağımsızlık mücadelesi veren Ukrayna halkı için de “Defol Rusya!” şarkısı bekliyor. “Felluce” kıvamında bir “Kiev” marşı da olur. Gazetecilik madem müsaade ediyor(!)arkadaşlarımızı da zamanında Irak kamuflajı veya Filistin bayrağıyla görmek isterdik” ifadelerini kullanmıştı.