28 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı alan Zafer Partisi'nin Genel Başkanı Ümit Özdağ, yapılan mutabakatta aralarında İçişleri Bakanlığı'nın da bulunduğu üç bakanlık için anlaşma sağlandığını söyledi. Özdağ, MİT Başkanlığı konusunda da sözlü bir mutabakatın olduğunu dile getirdi. Özdağ ayrıca kendisinin İçişleri Bakanı olacağının açıklanması durumunda Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanabileceğini öne sürdü.

Ümit Özdağ: Kılıçdaroğlu kazansa üç bakanlık ve MİT Başkanlığı'nı alacaktık, yazılı mutabakat var

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme sürecinde yapılan murabakatta aralarında İçişleri Bakanlığı'nın da bulunduğu üç bakanlık için yazılı anlaşma yaptıklarını söyledi.

Özdağ, ayrıca MİT Başkanlığı için de sözlü anlaşma yapıldığını aktardı.

T24'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, şunları söyledi:

"Ben kendimle ilgili olanı biliyorum ve anlatıyorum.  Numan Kurtulmuş’a 'Kusura bakmayın buraya siz geldiniz ama kararı siz vermeyeceksiniz, Erdoğan verecek. Kendisine iletin; bizim bu teklif dışında hiçbir teklifi kabul etmemiz söz konusu değildir' dedim. Ve bunu da Kılıçdaroğlu'yla görüşmenin ardından basına yaptığımız açıklamada hemen açıkladık. 'Sayın Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz. Çünkü Suriyelileri, Afganları ve diğerlerini vatanlarına yollamak konusunda bizim şartlarımızı kabul etti' dedik."

"KILIÇDAROĞLU BENİM İÇİŞLERİ BAKANI OLACAĞIMI AÇIKLASA SEÇİMİ KAZANABİLİRDİ"

Millet İttifakı ile yapılan mutabakata da değinen Özdağ, "Söz vermek değil, yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık" ifadesini kullandı. "MİT Başkanlığı için de sözlü anlaşma yaptık" diyen Ümit Özdağ, "Peki siz hangi görevde olacaktınız?" sorusuna "Ben İçişleri Bakanı olacaktım" diye yanıt verdi.

Özdağ ayrıca "Altılı Masadaki ortakları itiraz edeceği için bakanlığımı açıklamama ricasını kabul ettim. Benim içişleri bakanı olacağımı açıklasa seçimi kazanabilirdi" iddiasında bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi’ne vereceği diğer iki bakanlık ile ilgili bilgi vermeyen Ümit Özdağ, Göç Bakanlığı iddiaları hakkında ise şunları kaydetti: 

"Süreci İçişleri Bakanlığı yönetecekti. Fakat Kemal Bey, zerre kadar oy faydası olmayan altılı masadaki ortaklarının İçişleri Bakanlığı'nın Zafer Partisi’ne verilmesine tepki göstereceğini bildiği için benim bu konuda anlayışlı davranmamı rica etti. 'Bunu çok vurgulamayın' dedi. Ben de kabul ettim. Ama ortakları tarafından Kılıçdaroğlu’ndan istenen şey yanlıştı."