Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, 28 Mayıs Seçimi için kararlarının henüz kesinleşmediğini ve bu akşam Kılıçdaroğlu ile bir görüşme daha yapacaklarını açıkladı. Görüşmelerin olumlu şekilde ilerlediğini aktaran Özdağ, "Yarın sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile açıklama yapmayı planlıyoruz. Sunduğumuz şartlar için mesafe kaydedildi. Fakat yüz yüze görüşmeler yapılması gerekiyor" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Ümit Özdağ: Süreç olumlu, bir görüşme daha yapacağız
Fotoğraf: AA

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turuna ilişkin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile tekrar bir görüşme yapacaklarını söyledi.

Görüşmelerin olumlu devam ettiğini aktaran Özdağ, Kılıçdaroğlu ile Hatay ziyareti sonrası bu akşam bir görüşme daha yapacaklarını söyledi. Kararlarının nihai sonuca ulaşması durumunda yarın saat 11.00'de Kılıçdaroğlu ile birlikte bir açıklama yapmayı planladıklarını bildirdi.

Özdağ, "İmzaya bağlanması için yüz yüze bazı görüşmeler yapılması gerekiyor. Bu görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar olumlu gelişen süreci bu aşamada da olumlu gerçekleştireceğimizi umuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Özdağ'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle: 

"Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız. Bu toplantıda 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına dönmesini güvence altına alacak, 11 milyar dolara ulaşan ekonomik maliyetinin Türk halkının sırtından atılmasını temin edecek ve Anayasa'nın 4 maddesini güvence altına alacak, PKK, FETÖ, IŞİD gibi terör örgütleriyle bir mücadeleyi öngören protokol görüşmelerini ilerletmiş bulunuyoruz. Nihayetlenmedi.

Bu görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz. Olumlu giden süreci olumlu tamamlayacağımıza inanıyorum. Başarabilirsek yarın saat 11.00'de Sayın Kılıçdaroğlu ile açıklama yapmayı planlıyoruz.

"KAYYUM İMKANININ HER ZAMAN OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Gönüllü değil gerekirse zorla bir sene içerisinde uluslararası hukuka uygun olaraki keza Türkiye'nin güvenliği açısından, terörle mücadelede türk devletinin hukukun içerisinde terörle ilintili yerel yöneticilerin yerine devlet yöneticilerini kayyum olarak ataması imkanının her zaman olması gerektiğini düşünüyoruz. Zafer Partisi'nin olduğu yerde terörle mücadele ve Türkiye'nin güvenliği güven altındadır, bundan emin olabilirsiniz.

Biz terörle ilintili hiçbir siyasi yağılanmanın teröre 'terör' diyemeyen hiçbir siyasi yapılanmanın Zafer Partisi olarak hukuken meşru olsa da siyaseten meşru olmadığını düşünüyoruz. Onun için de terörle mücadeleye sıfır tolerans ilkesiyle devam edilmesi bizim vazgeçilmezimiz."

"SİNAN BEY İLE FARKLI DÜŞÜNÜYORUZ"

Konuşmasının ardından Sinan Oğan'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararına ilişkin değerlendirmesi sorulan Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Sinan Bey'in kendi takdiridir. Zafer Partisi'ni bağlamamaktadır. Sinan Bey ile farklı düşünüyoruz. Kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz. Üzerinde durmuyoruz. Biz Sinan Bey ile yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık. Biz hala kapıları kapatmaya çalışıyoruz." 

OĞAN ERDOĞAN'A, ÖZ KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK AÇIKLAMIŞTI 

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen ilk turunda Sinan Oğan'ı aday olarak çıkaran Ata İttifakı bileşenlerinden Adalet Partisi, seçimlerin ikinci turunda Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini bildirdi. 

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, partisinin kararını "Demokrasinin devam etmesi için Adalet Partisi olarak kararımızı verdik. Genel İdare Kurulu toplantıda sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek kararı çıktı" sözleriyle açıklamıştı.

Seçimin ilk turunda seçmenin yüzde 5,2'sinin oyunu alan Sinan Oğan ise seçimin ikinci turunda daha önce sık sık sert eleştirilerde bulunduğu Cumhur İttifakı'ndan yana tutum alarak AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek açıkladı.