19 haftanın açılış karşılaşmasında Beşiktaş ile BB Erzurumspor Dolmabahçe’de kozlarını paylaştı. Burak Yılmaz 4072 gün sonra ilk kez, Quresma da muhtemelen son kez Beşiktaş taraftarının önünde sahaya çıkıyordu. Beşiktaş maça istekli ve baskılı, Erzurumspor ise kontrollü başladı. Beşiktaş her ne kadar üretkenlik sıkıntısı yaşasa da skoru lehine çevirebilecek fırsatlar yakaladı. Ancak Erzurumspor kalecisi Sehic maçın […]

Umutsuz vaka

19 haftanın açılış karşılaşmasında Beşiktaş ile BB Erzurumspor Dolmabahçe’de kozlarını paylaştı. Burak Yılmaz 4072 gün sonra ilk kez, Quresma da muhtemelen son kez Beşiktaş taraftarının önünde sahaya çıkıyordu.

Beşiktaş maça istekli ve baskılı, Erzurumspor ise kontrollü başladı. Beşiktaş her ne kadar üretkenlik sıkıntısı yaşasa da skoru lehine çevirebilecek fırsatlar yakaladı. Ancak Erzurumspor kalecisi Sehic maçın kahramanı olmaya niyetliydi…

Şenol Güneş cezalı olan Vida’nın yerine stoperde Enzo Roco’yu değil Necip’i tercih etmişti. İkinci yarıya başlarken sakatlanan İsimat-Mirin’in yerine oyuna Mustafa Pektemek’i alıp Medel’i stopere çekti. Güneş’in dördüncü stoper olarak dahi düşünmediği bir oyuncun neye dayanarak transfer edilmiş olabilir?

Maçın Mehmet Özdilek’in planlarına uygun şekilde ilerliyordu. Beşiktaş’ın gol atamadığı her dakika Erzurumluların direncini arttırıyor, ilk yarı boyunca oynatmamaya odaklanan konuk ekip artık gol atmayı da denemeye başlıyordu.

Maça damgasını vuran oyuncu Sehic olacak derken sahneye Dorukhan çıktı. Önce Necip’ten gelen topta istemeyerek Karius’u çaresiz bırakan genç oyuncu, kendi kalesine attığı bu golden 9 dakika sonra Ljajic’in ortasında kafa vuruşuyla Sehic’i avlıyordu.

Beraberlik sayısının ardından Beşiktaş rakip ceza sahası ve çevresinde daha fazla vakit geçirmeye başlamıştı. Siyah Beyazlılar sezonun tek geri dönüşüne yine aynı rakibe karşı Erzurumda imza atmıştı. Beşiktaş’ın galibiyet sayısı için kurduğu baskıyı kıran ise Quresma oldu. Portekizli yıldız Beşiktaşlı taraftarlara gol atarak veda etmek istese de gol atmaya değil gereksiz bir kırmızı kart görmeye muvaffak olabiliyordu.
10 kişi kalan Beşiktaş kalan sayılı dakikada skoru lehine çeviremeyince taraflar karşılıklı birer gol ile puanları paylaşıyordu.