Üst düzey yetkilileri yargılayın

HABER MERKEZİ

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren faciasına ilişkin davanın 6’ncı duruşması dün Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.8 Temmuz 2018’de seyir halindeki trenin sonucu 25 kişinin hayatını kaybetmesi ve 328 yurttaşın yaralanmadığı facianın duruşmaşı öncesi hayatını kaybedenlerin yakınları Çorlu Santral'da toplanarak Çorlu Halk Eğitim Merkezi'ne yürüdü.

Duruşma, ‘TCDD’nin kusurlu olduğu’na işaret eden bilirkişi raporunun okunmasıyla başladı. Tren katliamında hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel'in dedesi Mehmet Öz, “Bir kişiyi tutuklasaydınız üst sorumlular işlerini doğru yapmak zorunda kalacaktı” dedi. Trenden yaralı çıkan Hediye Bülbül ise “Neden kimse bizi sormuyor, neden bizimle kimse ilgilenmiyor?” diye sordu.


Kazada oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, şunları dile getirdi: “Ben burada taş taşıyan bir sanık değil, 25 kişinin ölümünden sorumlu üst düzey yöneticileri görmek istiyorum. Canımız acıyor.”

BAKAN DA SORUMLU

Müşteki avukatlarından Can Atalay ise şunları söyledi: “Bilirkişi raporunun eksik hali bile o kadar önemli ki Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şimdiye kadar harekete geçmesi gerekirdi. Bu rapor eksikliklerine rağmen kimlerin sanık olmasını gerektiğini işaret ediyor. Bizce Ulaştırma Bakanı da sorumludur ancak rapor bunu genel müdürlük düzeyinde tutuyor.”

Av. Evren İşler, “TCDD Genel Müdürlüğünün suçtan zarar gören olarak katılma talebinde bulunması hakkında ne diyeceğimi bilemiyorum. Tabii ki suçtan zarar görmemişlerdir. Aksine suçun failleridir” diye konuştu.

Sanık Turgut Kurt’un avukatı Ersin Albuz, “Demiryolu cinayetleri AKP iktidarında, Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde örgütlü olarak başlamıştır” dedi. Mahkeme heyeti davayı 16 Mart’a erteledi.