Vagner Love’ın haftası

Ligin 30. haftası geride kalırken haftanın takımı ligin ikinci yarısının en başarılı takımı Trabzonspor’u, üstelik deplasmanda mağlup eden Kayserispor oldu. Kasımpaşa teknik direktörü Kemal Özdeş haftanın teknik adamı olurken haftanın en şık gol vuruşunu Sneijder yaptı. Sezon başında kaçırdığı gollerle saç baş yolduran ancak sonradan açılan Vagner Love, bu hafta attığı iki golle hem takımını galibiyete taşıdığı hem de gol krallığı yarışında Cenk Tosun’u geride bıraktığı için haftanın oyuncusu olmayı hak etti.

Haftanın açılış karşılaşması Antalya’da oynandı. Ev sahibi Antalya için UEFA Avrupa Ligi, konuk Başakşehir içinse Şampiyonluk umutlarını canlı tutmak adına kazanmaktan başka çare yoktu. 90 dakika boyunca her iki takım da galibiyeti getirecek gol fırsatlarını değerlendiremedi. Umutlarını hayatta tutan Emre’nin adrese teslim ortasına, gelişine çok şık bir vuruş yapan Napoleoni’nin golüyle Başakşehir oldu.

Trabzonspor ile Kayseri arasındaki gol düellosunda kazanan, Lawal’ın iki gollük katkısıyla Kayserispor oldu. Mesut Bakkal’ın göreve gelmesinin ardından oynadığı iki maçı da kazanan Kayseri, ligde kalmak adına önemli bir avantaj sağlamış durumda. Trabzonspor UEFA yolunda rakiplerinin puan alamadığı haftanın en kârlısı olma fırsatını değerlendiremedi.

Adanaspor, kalecisi Goran Karacic’in sezonun kurtarış rekoru kırdığı karşılaşmada evinde 10 maçtır kaybetmeyen Gençlerbirliği’ni mağlup ederek matematiksel olarak ligde kalma şansını sürdürdü. Ancak Akdeniz temsilcisinin ligde kalma olasılığı Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansından daha az. Gençlerbirliği son vuruşlarda biraz becerikli ya da şanslı olsa haftayı üç puanla kapatabilirdi. Ancak zorunlu haller dışında 35 dakikada iki oyuncu değiştirmek, dünyanın her yerinde teknik direktörün tercih hatası olarak okunur.

Geçtiğimiz yıl özellikle sezon sonu performansıyla UEFA Avrupa Ligi’ne doğrudan katılma hakkı kazanan Konyaspor, bu sezon tam aksine ligin boyu kısaldıkça konsantrasyonunu kaybediyor. Aykut Kocaman yönetimindeki oyuncu topluluğu, Alanyaspor’a evinde mağlup oldu. Alanyaspor bu galibiyetle gelecek yıl da Süperlig’e renk katacağını göstermiş oldu.

Galatasaray’ın çözülmesi seyircisiz Kasımpaşa maçına denk geldi. Bu mağlubiyetle Igor Tudor ve yönetimin de kredisi tükendi. Ancak Galatasaray’ın temel sorununun teknik direktör ya da yöneticiler olduğunu düşünmüyorum. Cimbom oyuncu merkezli sistemin çöküşünü yaşıyor. Öyle gözüküyor ki kadroda da köklü değişiklikler yapmanın zamanı geldi. Bir süredir rehavet yaşayan Kasımpaşa bu galibiyetle 4 haftalık galibiyet hasretini sona erdirdi.

Tarihinde ilk kez bir lig maçında 6 gol atan Çaykur Rizespor’un lige tutunabilmesi için farklı Bursa galibiyetinden fazlası gerekiyor. Ateş hattındaki takımlar içinde kâğıt üzerinde fikstürü en rahat olan onlar ancak 30 haftada 7 galibiyet alan bir takımın kalan 4 maçını da kazanması kolay değil. Bursa yokuş aşağı yuvarlanmaya devam ediyor. Son üç maçta 16 gol yediler. Gelinen noktada öz eleştiri yapması gerekenler sadece futbolcular değil...

Fenerbahçe karşısında etkili bir oyun sergileyen Beşiktaş, maç bitti denirken Fabri ile anlaşmazlık yaşayan Marcelo’nun kendi kalesine attığı golle galibiyeti kaçırdı. Santrası yapılmayan golden sonra tüm taraftarlar ve takım büyük hayal kırıklığına uğrasa da Beşiktaş hâlâ şampiyonluğun en güçlü adayı. Son düzlükte şampiyonluk önündeki tek engel psikolojik çöküş. Fenerbahçe kötü bir sezon geçirmesine rağmen oynadığı 5 derbi maçını da kaybetmedi. Futbol tanrıları Fenerbahçeli futbolcuların sergilediği mücadeleyi bir puanla ödüllendirdi. Zira oynanan oyunla puan almayı hak etmediler.

Karabükspor Osmanlı’yı Seleznyov’un penaltı golüyle mağlup ederek ligin bitimine 4 hafta kala matematiksel olarak ligde kalmayı garanti altına aldı. Kalan haftalarda Karabük’ün hedefi ilk 7 olacak. Osmanlıspor’da gol yollarındaki problem devam ediyor. Hücum bölgesinde kadro kalitesine bu kısırlık yakışmıyor.

Akhisar’ın yükselişi sürüyor. Ligin ilk 25 haftasında 18 gol atan Akhisar son 5 maçında rakiplerine 14 kez santra vuruşu yaptırdı. Bu hafta da Gaziantep’e yarım düzine gol atan Akigolar’da takımın bu haftaki yıldızı Özer Hurmacı idi. Maça iyi başlayan Gaziantep ikinci golden sonra çözüldü. Siyah Kırmızılılar tıpkı Adana gibi matematiksel olarak ligde kalma şansları sürse de psikolojik olarak lige veda ettiler.

***

31. hafta programı

12 Mayıs Cuma
20.00 Kayserispor-Konyaspor
20.00 Kasımpaşa-Ç. Rizespor

13 Mayıs 2017
16.00 Başakşehir-Gençlerbirliği
19.00 Adanaspor-Trabzonspor
19.00 Fenerbahçe-Antalyaspor

14 Mayıs Pazar
16.00 Osmanlıspor-Akhisar Bld.
19.00 Alanyaspor-Karabükspor
19.00 G.Antepspor-Galatasaray

15 Mayıs Pazartesi
20.00 Bursaspor-Beşiktaş

vagner-love-in-haftasi-284273-1.