Menzil Cemaati şeyhlerinden Seyyid Saki Elhuseyni’nin, deprem felaketinin ardından bir valinin cemaatten yardım istediğini anlattığı görüntüler ortaya çıktı. Elhuseyni, “Bugün de bir vali aradı. Pakistan’da bir heyet gelmiş, reşide söyleyin yanında bir yer versinler, yardımcı olsunlar dedi” ifadelerini kullandı.

Vali, Menzil şeyhinden yardım istemiş!

İsmail ARI

Menzil Cemaati’ne dair skandalların ardı arkası kesilmiyor. BirGün’ün Menzil Cemaati’nin enkaz üzerinde depremzedelere tövbe seansı düzenlemesini ortaya çıkarmasının ardından şimdi de deprem bölgesinde bir valinin Menzil şeyhinden yardım istediği ortaya çıktı.

Cemaat üyelerinin 1Mart’ta sosyal medyada paylaştığı bir videoda Menzil şeyhlerinden Seyyid Saki Elhuseyni’nin konuşması yer alıyor. Menzil şeyhinin cemaat üyelerine yaptığı konuşmada, “Bugün de bir vali aradı. Pakistan’da bir heyet gelmiş, reşide söyleyin yanında bir yer versinler, yardımcı olsunlar… İmkanlar var ama yapma şeysi yok. Elhamdülillah, üç kolda sofiler çalışıyorlar. Hem köylere erzak dağıtıyorlar, hem yemek pişiriyorlar, hem enkazlarda çalışıyorlar, hem taziyelere gidiyorlar” dediği görüldü.

Menzil şeyhinin bahsettiği valinin ise hangi kentin valisi olduğu bilinmiyor.

TÖVBE SEANSI YAPIYORLAR

Köyünde bin 100 depremzede çocuğun bulunduğunu açıklayan Menzil Cemaati’nin deprem bölgesinde depremzedelere tövbe seansı yaptığı da ortaya çıkmıştı. Adıyaman’ın Kahta ilçesinde cemaatin Menzil köyü bulunuyor. Bu nedenle Adıyaman adeta Menzil Cemaati’nin merkezi konumunda. Depremde büyük oranda etkilenen Adıyaman’da da Menzil Cemaati “mürid devşirmek” için yoğun bir çalışma başlattı. Depremden kısa bir süre sonra Adıyaman bir binanın enkazının hemen yanında Menzil şeyhinin vekili depremzedeleri “tövbe ettirdiği” görülüyor.

Görüntülerde, Menzil şeyhinin depremzedelere “Bütün yapmış olduğum günahlardan pişmanım. Keşke yapmasaydım. İnşallah bir daha yapmayacağım. Gavs (Menzil şeyhi) hazretlerini kendime şeyh kabul ettim” sözlerini tekrarlatarak “tövbe ettirdiği” anlaşılıyor. Çevredekilerim ise tövbe seansının ardından “Allah kabul etsin” dediği duyuluyor. Ayrıca Menzil şeyhine cemaat içerisinde “gavs” dendiği de biliniyor.

Cemaat içerisinde deprem bölgesinde 25 bin depremzededen “tövbe alındığı” da konuşuluyor.

ÇOCUKLAR MENZİL KÖYÜ’NDE

Ayrıca, cemaatin Menzil Köyü’nde bin 100 depremzede çocuğun bulunduğu açıklaması da gündem olmuştu. Cemaat sosyal medya hesaplarından küçük çocukların “tekbir işareti yaptığı” fotoğrafları “Ne kadar misafirimiz varsa hepsinin gönüllerini ısıtmaya çalıştık” ifadeleriyle paylaştı. Paylaşılan bir başka videoda ise “Buhara Evlerinde depremzede çocuklara yönelik etkinliklerden biri” denilerek çocuklara dini sorular yöneltildiği görüldü.

Ayrıca Menzil Cemaati’nin önemli isimlerinden biri olan Muhammed Saki el Hüseyni de deprem bölgesinden fotoğraflar paylaşıyor. Hüseyni’nin sosyal medya hesaplarından paylaştığı bir fotoğrafta askerler ile bir polisin, karşısında “el pençe divan” durduğu görüldü.