Nilgün Tutal'ın hazırladığı “Dikkat Ekonomisi” başlıklı dosyada Fidan Terzioğlu, Fırat Berksun, Pelin Kıvrak, Mehmet Özkan Şüküran, İncilay Cangöz ve Itır Erhart var

“Varlık” dergisinin Mayıs 2020 sayısının dosya konusu: “Dikkat Ekonomisi”

Türkiye'nin en köklü dergilerinden Varlık, Mayıs 2020 sayısında "Dikkat Ekonomisi" kapağıyla raflardaki yerini aldı.

Nilgün Tutal'ın hazırladığı “Dikkat Ekonomisi” başlıklı dosyada Fidan Terzioğlu, Fırat Berksun, Pelin Kıvrak, Mehmet Özkan Şüküran, İncilay Cangöz ve Itır Erhart var.

Derginin editörü Mehmet Erte, yayımladığı yazısında 2020 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nin başvuru tarihinin bir süre daha uzatıldığını duyurdu. Son teslim tarihinin henüz belirlenmediğini ifade eden Erte, en az iki hafta önce sosyal medya hesaplarından ve web sitelerinden tarihi duyuracaklarını söyledi.

OFİSİMİZİ EVLERE TAŞIDIK

Koronavirüs salgını esnasında dergi ofislerini evlerine taşığını belirten Erte şunları söyledi: "Koronavirüs salgını nedeniyle bilgisayarlarımızı, matbu dosyalarımızı 10 Mart’ta evlerimize taşıdık; ofisimizi sadece dağıtım, sipariş vb. işler için belli günlerde, saatlerde açıyoruz, kesinlikle toplu taşıma kullanmıyor ve bir arada çalışmıyoruz. Yazı işleri kadrosu olarak derginin hazırlığında bir sıkıntı yaşamıyoruz, ama büyük bölümü alışveriş merkezlerinde bulunan kitabevi zincirleri ve bazı bağımsız kitabevleri kapandı. Elbette kapanmasaydı da böyle tehlikeli bir salgın sırasında insanların dışarı çıkıp dergi ve kitap edinmesini bekleyemezdik. Online sipariş ve abonelik taleplerine en kısa sürede cevap veriyoruz."

ABONELİK ÇAĞRISI

"Okurların, şair ve yazarların adeta “dünya yıkılsa da Varlık ayakta kalır” inancıyla bize her gün yazması, örneğin gelecek sayılarımız için dosya konuları önermesi, şiir, öykü ve yazı göndermesi, dergimizde yayımlanan metinlere dair görüşlerini paylaşması bizi çok duygulandırıyor" diye yazan Erte, Varlık'ın pandemi esnasında basılı olarak çıktığını ve dergiye en kolay ulaşma yönteminin yıllık abonelik olduğunu vurguladı. Erte şöyle devam etti: "Evet, Varlık’ın arkasında güçlü bir okur desteği var, bu süreçte çalışma azmimizi korumamızı sağlayan, heyecanımızı tazeleyen herkese şükran borçluyuz. Ancak pek çok derginin yayınına ara verdiği bu zor dönemde edebiyatı su gibi temel ihtiyaç sayan okurların desteğine daha fazla ihtiyacımız olduğunu da söylemeden geçemeyiz. Varlık’ı edinmenin en kolay ve ucuz yolu abonelik. Abonelerimiz 200 TL karşılığında bir yıl boyunca tüm yeni sayılarımızı edinmekle kalmıyor, 1933’ten günümüze Varlık dergisinin tüm içeriğine de https://arsiv.varlik.com.tr/ adresinden erişebiliyorlar."