TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ile OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser'in gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapan CHP'li Veli Ağbaba "Dükel ve Yıldız derhal serbest bırakılmalıdır" dedi

Veli Ağbaba'dan gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki: Güne yine AKP faşizmi ile uyandık

TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ile OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız gözaltına alındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yapan Ağbaba, "Güne yine AKP faşizmi ile uyandık" yorumunu yaptı.

"Dükel ve Yıldız derhal serbest bırakılmalıdır" çağrısı yapan Ağbaba'nın konuya ilişkin paylaşımı şu şekilde:

"Güne yine AKP faşizmi ile uyandık. tele1 Ankara Tem. İsmailDükel ile OdaTv Ankara Haber Müd. MüyesserYıldız gözaltına alındı. Gerçekleri konuştukları/yazdıkları için gazetecileri gözaltına almak, bitip tükenmişliğin resmidir. Dükel ve Yıldız derhal serbest bırakılmalıdır."

NE OLMUŞTU?

TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel, sabah saatlerinde gözaltına alındı. Müyesser Yıldız'ın da evinde polislerin arama yaptığı belirtildi.

Odatv, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı "Askeri casusluk" suçlamasıyla Müyesser Yıldız'ın gözaltına alındığının öne sürüldüğünü belirtmişti.

İsmail Dükel'in gözaltına alındığınu duyuran TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, "Arkadaşımız, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel bu sabah 07.30’da gözaltına alındı. Gözaltına alınma nedeni bilinmiyor. Savcılığın 4 gün gözaltı süresi vermiş. Savcılığa çağrılarak ifadesi alınabilecek bir gazetecinin böyle gözaltına alınması demokrasilerde olmaz, olmamalıdır" ifadelerini kullanmıştı.