İzmir'de 842 lise ve ortaokula din görevlilerinin atanmasını protesto eden Karaburunlular, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe göndererek protokolün iptal edilmesini talep etti

Velilerden okullara imam görevlendirilmesine karşı dilekçe: Uygulamayı derhal sonlandırın
Fotoğraf: BirGün

BİRGÜN EGE

İzmir’de Karaburunlular, “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesi kapsamında ‘manevi danışman’ adı altında imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı görevlendirilmesini protesto etti. Karaburunlular İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe gönderdi.

Gönderilen dilekçede, söz konusu işlemin Anayasa’da güvence altına alınan laiklik ilkesine aykırı olduğu vurgulandı.

"EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI"

Dilekçede, "Söz konusu uygulama açıkça eşitlik ilkesine aykırıdır. Anayasa'nın başlangıç hükümlerinde her yurttaşın temel hak ve hürriyetlerinden eşitlik ve sosyal adalet gereklerince yararlanabilmesi; onurlu bir hayat sürdürebilmesi ile maddi ve manevi varlığını bu yönde geliştirme hak ve yetkisine doğuştan sahip olduğu güvence altına alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Dilekçede ayrıda, "İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Müftülüğü arasında yapılan protokolle, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (CEDES)’ adıyla uygulamaya konulan, ilkokul, ortaokul ve liselere manevi danışman olarak imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve kuran kursu yöneticisi atanması uygulamasının derhal sonlandırılması ve iptalini talep ederim" denildi.