İçişleri Bakanlığı’nın 65 yaş üstü yurttaşların sokağa çıkma yasağıyla ilgili istisnalar listesinde yer almayan veteriner hekimler, tepki gösterdi. BirGün’e konuşan TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, “İşimiz hayvan ve toplum sağlığı açısından çok önemli” diyerek 65 yaş üstü meslektaşlarının sokağa çıkma yasağından muaf tutulmasını istedi

Veteriner hekimler muafiyet bekliyor: "Bizim işimiz de sağlık"

Mustafa M. Bildircin

İçişleri Bakanlığı’nın, 65 yaş üstü yurttaşların sokağa çıkma yasağına ilişkin, “İstisnai Meslek Grupları” listesinde yer almayan veteriner hekimler sorunun çözülmnesini bekliyor. BirGün’e konuşan Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, “Veteriner hekimler de sağlık hizmeti veriyor. İşimiz, hem hayvan hem de insan sağlığı açısından son derece önemli” diyerek 65 yaş üstü meslektaşlarının karardan muaf tutulmasını istedi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için sokağa çıkma kısıtlaması getiren genelge 22 Mart Pazar günü yayımlandı. Genelgeye göre, kamu görevlileri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri ve eczacılar, kısıtlamadan muaf tutuldu.

TOPLUM SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLENİR

Muaf tutulan meslek grupları listesinde yer almayan veteriner hekimler, “Veteriner hekimlerin sokağa çıkma yasağında istisna tutulan meslekler arasında yer almaması hem toplum hem de hayvan sağlığını olumsuz etkiler” dedi.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, Tarım Bakanlığı ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne, 65 yaş üstü veteriner hekimlerin sokağa çıkma yasağından muaf tutulması için başvurduklarını söyledi. Eroğlu, her gün evlere alınan et ve et ürünleri ile hayvansal gıdaların tümünün veteriner hekimlerin denetiminde olduğunun altını çizerek, “Bunun yanı sıra, acil olan hasta hayvanlarımız için de yasaktan muaf tutulmamız son derece önemli” ifadesini kullandı.

VETERİNER HEKİMLER MUAF TUTULSUN

Doğum yapamayan ya da cerrahi müdahale gereken hayvanların sağlığının tehlikeye girebileceği uyarısında bulunan Eroğlu, “Kliniklerinde ya da çiftlik hayvanları için çiftliklerde hizmet veren arkadaşlarımız çok önemli bir görev yürütüyor. Onlara kısıt getirmek, canların sağlığının tehlikeye atılması demektir” değerlendirmesinde bulundu. Kısıttan muaf tutulan ve “Sağlık çalışanları” olarak adlandırılan meslek grubunun içinde veteriner hekimlerin de olduğunu kaydeden Eroğlu, veteriner hekimlerin sokağa çıkma yasağı konusundan muaf tutulmasını istedi.