31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimler öncesinde AKP’ye yakınlığı ile bilinen TÜGVA’nın sosyal medyada trol faaliyeti yürüttüğü ortaya çıktı. TÜGVA'nın sosyal medyada “CHP’ye Aday Önerim” başlığıyla yürüttüğü troll faaliyeti kapsamında Abdullah Öcalan, Fetullah Gülen ve Adil Öksüz gibi isimlerin fotoğraflarının paylaşıldığı WhatsApp yazışmaları yayınlandı .

Kaynak: Haber Merkezi
WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı: TÜGVA yerel seçimlerden önce troll faaliyeti yürütmüş

AKP’ye yakınlığı ile bilinen TÜGVA’nın 31 Mart 2019’da gerçekleşen yerel seçimler öncesinde sahte hesaplarla "CHPye Aday Önerim" başlıklı tag çalışması yürüttüğü ortaya çıktı. 

TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu ile kurumun yöneticisi Ramazan Aydoğdu arasındaki WhatsApp yazışmalarında Abdullah Öcalan’dan Cemil Bayık’a, FETÖ yöneticileri Fethullah Gülen’den Adil Öksüz’e kadar birçok ismin “CHP’ye Aday Önerim” başlığıyla fotoğraflarının paylaşıldığı aktarıldı.  

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan’ın yazısına göre seçim öncesinde özel olarak hazırlanan görseller, TÜGVA çalışanlarının sahte hesapları üzerinden yayılıyordu.

Pehlivan yazısında ayrıca yandaş medyanın, troll hesapların paylaşımları sonrasında "sosyal medya kullanıcıları yaklaşan seçimler için CHP’ye aday önerilerinde bulundu” başlıklı haberler hazırladığını kaydetti.  

Barış Pehlivan, yazısında şu ifadelere yer verdi:

“TÜGVA, yerel seçimler öncesi CHP’yi terör örgütleriyle ilişkilendiren bir troll çalışmasında aktif görev alıyordu. Bunu da devlet bankalarının reklam işlerini yapan ajans sahibi ve TÜGVA yöneticisi olan Yunus Becit organize ediyordu. Özel olarak hazırlanan görseller, TÜGVA çalışanlarının sosyal medyadaki sahte hesapları üzerinden yayılıyordu. TÜGVA’nın sadece İstanbul’daki teşkilatının 4 bin sahte hesabı kontrol ettiği iddiasını düşünürsek nasıl büyük bir etki alanı yaratıldığı anlaşılabilir. İşte AKP medyasının, “sosyal medya kullanıcıları yaklaşan seçimler için CHP’ye aday önerilerinde bulundu” diyerek verdiği haberin arkasında böyle bir ağ vardı.”