İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Eyüpsultan'daki bir arsanın mahkeme kararına rağmen TÜGVA tarafından işgal edildiğini belirterek İBB'nin söz konusu arsanın tahliye edilmesi için kaymakamlığa başvurduğunu açıkladı.

Eyüpsultan'daki TÜGVA işgaline karşı İBB'den bir başvuru daha
Fotoğraf: Twitter/@gokcebugra

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Eyüpsultan'daki bir arsanın mahkeme kararına rağmen TÜGVA tarafından otopark olarak kullanıldığını duyurdu.

Gökce, mahkemenin söz konusu alana ilişkin verdiği tahliye kararının uygulanması için kaymakamlığa başvurduklarını söyledi. 

Twitter hesabından açıklama yapan Gökce, Eyüpsultan'da TÜGVA'nın Genel Merkez binası yanındaki bölgenin hukuka aykırı şekilde vakıf tarafından otopark olarak kullanılmasına karşı gerekli işlemlerin dün başlatıldığını dile getirdi.

Buğra Gökce, mahkeme kararına göre arsanın tahliye edilmesi gerektiğini ancak kararın uygulanmadığını belirterek, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olarak görev aldığı TÜGVA tarafından sürdürülen işgale son verilmesi için kaymakamlığa başvuru yaptıklarını ifade etti.