Bilişim hukuku uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz, yetişkin içeriklerin satıldığı OnlyFans isimli sitenin 'kişilik haklarının ihlal edilmesi' gerekçesiyle değil ‘kamu ahlakına ve Türk aile yapısına uygun olmadığı' gerekçesiyle engellendiğini yazdı. Akdeniz, bu durumun AYM'nin tabiriyle "ilk bakışta" usul ve yasaya aykırı olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi
Yaman Akdeniz: OnlyFans'in engellenmesi, usul ve yasaya aykırı

OnlyFans isimli sitenin Türkiye'de erişime engellenmesi hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yaman Akdeniz, erişim engeli kararının İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 5651 sayılı Yasanın 9. maddesine istinaden verildiğini, yasaya göre mutlaka gerçek ve tüzel kişiler ile kurum veya kuruluşların kişilik haklarının ihlal edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Ancak Akdeniz, yapılan şikâyette bir 'kişilik hakkı ihlalinin' bulunmadığını ve OnlyFans'in ‘kamu ahlakına ve Türk aile yapısına uygun olmayan’ içeriklerin paylaşılmaması için engellendiğini ifade etti.

Erişim engeli kararını "AYM'nin tabiriyle 'ilk bakışta' usul ve yasaya aykırı" sözleriyle niteleyen Akdeniz, şunları yazdı: