Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin her gün rektörlük binasına sırtlarını dönerek yaptıkları eylemler sürerken Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, bu eyleme katılanlar hakkında işlem yapacağını bildirdi. Rektörün, yandaş basının akademisyenlerin eylemi için kullandığı "dikilme" tabirini kullanması dikkat çekti.

Kaynak: Haber Merkezi
Yandaş ağzıyla duyuru yapan Boğaziçi Rektörlüğü, akademisyenlere "dikilmeyin" dedi
FOTOĞRAF: Can Candan

MUSTAFA KÖMÜŞ

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin her gün rektörlük binasına sırtlarını dönerek yaptıkları eylemler sürerken Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, bu eyleme katılanlar hakkında işlem yapacağını bildirdi.
Rektörlük, akademisyenlerin üniversiteye müdahalelere karşı başlattığı sırt dönme eylemini, tıpkı yandaş basının hocaları aşağılamak için kullandığı gibi “dikilme” olarak tanımladı.

Atanmış rektör yardımcısı Fazıl Önder Sönmez imzasıyla yapılan duyuruda, “(…) izin almaksızın basın açıklaması, stant kurma, bildiri dağıtma, çadır kurma, oturma, dikilme ve sair eylemlerin yasak ve suç kapsamında olduğu, Üniversitemiz içerisinde güvenlik, esenlik, iç barış ve eğitim öğretim hayatının güvence altına alınması ile idari faaliyetlerin aksamaması adına;, söz konusu davranışları sergileyenlerin, mevzuat çerçevesinde, adli ve idari işlemlere konu olacağını bilgilerinizi rica ederim.” ifadelerine yer verildi.