Hükümetin kontrolündeki Yeni Şafak gazetesi, Turgut Özal ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun ardından MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in de FETÖ tarafından öldürülmüş olabileceğini iddia etti

Yandaş medyadan “Türkeş’i FETÖ öldürdü” iddiası

Fethullah Gülen, Türkeş'in cenazesinde

MEDYA SERVİSİ

AKP ile Cemaat’in yıllarca birlikte yürüdükten sonra 2013’te paylaşım kavgasına tutuşup yollarını ayırmasından ardından, iktidarın kontrolündeki medyanın Fethullahçı yapılanmanın geçmişteki faaliyetlerine ilişkin ortaya attığı iddialar devam ediyor.

Bu iddialara bir yenisi bugün Yeni Şafak gazetesi tarafından eklendi. Gazete, 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ardından MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in de FETÖ tarafından öldürülmüş olabileceği iddiasını gündeme getirdi.

GÜLEN, “TÜRKEŞ BENİ ÖLDÜRMEK İSTEDİ” DEMİŞ

Gazetenin “Türkeş'i FETÖ öldürdü: Elebaşı Fetullah Gülen’in Latif Erdoğan’a söyledikleri şüpheleri arttırdı” başlıklı haberinde “FETÖ ile ilgili ifşaatları ile bilinen yazar Latif Erdoğan, Türkeş’in ölümünden 4-5 gün önce Fetullah Gülen ile yaptığı konuşmayı şu şekilde aktardı: Odasında ‘Türkeş beni öldürmek için emir vermiş. Vazifelendirdiği de bizim arkadaşlardan biri’ dedi. Bu olayın üstünden 3-5 gün geçmişti. Türkeş aniden kalp krizinden vefat etti’ ifadeleri yer aldı.

Haberde, Türkeş’in 4 Nisan 1997’de öldüğünü hatırlatan Latif Erdoğan, “O karda kışta, kendi annesinin cenazesini bile kıldırmadan önce programlarını iptal etmeyen adam, tüm programlarını iptal edip Türkeş’in cenazesine gitti. Benim arşivimde Gülen’in Türkeş’e karşı çok rezil, çok galiz lafları var. Dünyaya hiç kimseye söylemediği lafları Türkeş’e karşı söyledi. Bunları söyleyen kişi, cenazede bir de namazı kıldırmak istedi. Oradaki ülkücülerden dolayı kıldıramadı. Ayrıca Gülen, Türkeş’le ilgili o kadar laf ettikten sonra cenazeyi kıldırmaya da kalkınca 1 hafta benim yüzüme bakamadı” dedi.

“Gülen’in 1980’li yıllardan bu yana Türkeş’i sevmediğini” öne süren Latif Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘YANINA ADAM YERLEŞTİRMİŞ OLABİLİR’

“80 ihtilalinden önce Türkeş, Gülen’e Osmanlıca bir mektup göndermişti, o çok naif mektubu ben de okudum. Yazının sonunda ‘bir ara görüşelim’ şeklinde bir not düşülerek randevu talebi vardı. İhtilal olduktan sonra Gülen, ‘En çok sevindiğim şey Türkeş’in içeri alınması oldu. Artık onunla görüşmekten kurtuldum’ demişti. Bu ifadeyi o dönem yaptığımız Küçük Dünyam isimli röportajlarda söylemişti ama röportaj yayınlanmadı.”

Gülen’in ‘bazı siyasilerin yanlarına eleman yerleştirdiğini’ söyleyen Erdoğan, “Gülen bu kişilere, ‘Ne emrederse yapın, en yakını olun’ diyordu. Türkeş’in yanına da böyle birini yerleştirmiş olabilir. Bu taktiği her zaman kullandı” dedi.