Yapı Yol Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Erbil Karakoç, "AFAD personeline haksızlık yapıldığı gibi ödenen ücret günümüz şartlarında çok yetersizdir" dedi ve AFAD emekçilerine hak ettiği değerin verilmesi çağrısında bulundu.

Yapı Yol Sen: AFAD personeline ödenen ücret günümüz şartlarında çok yetersizdir

Yapı Yol Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Erbil Karakoç, AFAD emekçilerine ödenen ücretin yetersiz olduğunu belirtti.

Karakoç yaptığı yazılı açıklamada, "Deprem nedeniyle sahada yedi yetmiş iki saat esasına göre çalışan AFAD personeline 2100 tl ödeneceği ve mesai ücreti olarakda 10,48 TL ödeme yapacağı belirtilmiştir. Bu ücret ve tazminat ödemesi doğru bir uygulama değildir" ifadelerini kullandı.

"Her türlü lojistik iaşe ve arama kurtarma hizmetleriyle çadır hizmetlerinde konteyner kentlerde görev yapan AFAD emekçilerine hak ettiği değer verilmelidir" diyen Karakoç, şunları söyledi:

"Üstelik sahada olmayıp yedi yirmi dört saat nöbet tutan, hava alanlarında, depolarda ve çeşitli yerlerde mesai gözetmeksizin çalışan AFAD personeline haksızlık yapıldığı gibi ödenen ücret günümüz şartlarında çok yetersizdir. Depremin ilk gününden itibaren gece gündüz her yerde görev yapan yemek yardımı dahi alamayan AFAD emekçilerine kadro ayrımsız ve nerede görev yaptığına bakılmaksızın birer maaş ikramiye ve beş katı kadar mesai ücreti ödenmelidir."

Karakoç, son olarak "AFAD başkanlığın ilgili yazısı ve vermek istedigi ücretle bir kez daha AFAD emekçilerine verdiği değeri göstermiştir" dedi.