“Yaratıcı Bangladeş” (Creative Bangladesh) sözü sevindirdi beni, çünkü özgüven belirtisi. Büyük yokluk ve ağır kayıplara rağmen iyi enerji ile didinen aydınlar ve gençlerle tanıştım başkent Dakka’da. (Geçen haftaki yazıyı kaçıran şimdi okuyabilir.) Sağ olsunlar; etkilendim, sarsıldım, geliştim. “Yaratıcı Yaşarlık” (Creative Living) atölyeme altmış kadar genç katıldı. Şilpakala Akademisi tiyatro odaklı. Kimi tanışlara sözünü ettiğim “Dünya […]

“Yaratıcı Bangladeş” (Creative Bangladesh) sözü sevindirdi beni, çünkü özgüven belirtisi. Büyük yokluk ve ağır kayıplara rağmen iyi enerji ile didinen aydınlar ve gençlerle tanıştım başkent Dakka’da. (Geçen haftaki yazıyı kaçıran şimdi okuyabilir.) Sağ olsunlar; etkilendim, sarsıldım, geliştim.

“Yaratıcı Yaşarlık” (Creative Living) atölyeme altmış kadar genç katıldı. Şilpakala Akademisi tiyatro odaklı. Kimi tanışlara sözünü ettiğim “Dünya Uygarlığı” (“Earth Civilisation”) girişimi de ilgi çekti.

Dinamik karmaşıklığı anlamaktan uzak geri(ci)ler dar kalıp ve zihinciklerine uygun bir toplum, ülke vb yaratabilir mi? Türkiye’deki saldırıları o yönde.

Ama “Yaratıcı Türkiye” de var; bin türlü soruna rağmen verimli olabilen.