Diyarbakır'da bir grup, yasağa rağmen ışıkları kapatıp, otomobil farlarını kullanarak kına gecesi yaptı. Karanlıkta halay çeken grubun görüntüleri cep telefonu kamerasına yansıdı.

Yasağa rağmen otomobil farının aydınlatmasıyla kına gecesi yaptılar

Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle her geçen gün vaka sayıları ve ölümler artarken, kına gecesi, sünnet düğünü, nişan töreni gibi birçok etkinlik tedbir amacıyla yasaklandı. Diyarbakır'da, yasağa rağmen sitenin arka bahçesindeki ışıkların kapatılıp, otomobil farının aydınlatmasıyla kına gecesi yaptılar. O anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.


Diyarbakır İl Pandemi Kurulu'nca koronavirüs salgınının önlenmesi amacıyla düğünlere 1 saatlik sınırlama getirilirken, konvoylar, kına gecesi, sünnet düğünü ve nişan töreni gibi birçok etkinlik de yasaklandı. Yasağa ve salgının bulaş riskine rağmen bir grup, cumartesi akşamı merkez Kayapınar ilçesinde bulunan sitenin arka bahçesinde kına gecesi düzenledi.

DHA'da yer alan habere göre ışıkların kapatılarak, otomobil farının aydınlatmasıyla yapılan, davul ve zurna eşliğinde halay çekilen kına gecesi, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.